Visit València llança una campanya per a reactivar el turisme de congressos

Emiliano García destaca “la importància de continuar treballant este turisme per les seues característiques específiques i els amplis terminis de planificació”

Guardar

0603 Campanya MICE
0603 Campanya MICE

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, ha presidit hui el Comitè Executiu de València Oficina de congressos, programa de producte de Visit València. Una trobada en el qual s'han analitzat les directrius del Pla d'Estímul al Turisme, orientades a l'impuls del turisme MICE, i entre les quals destaquen el llançament d'una campanya de promoció de la ciutat per a la captació d'esdeveniments i congressos. En este sentit, García ha remarcat "la importància de continuar treballant este segment del turisme ja que, per les seues característiques específiques i els amplis terminis de planificació, ara mateix s'estan tramitant alguns dels congressos que acollirà la ciutat en els pròxims anys".

La campanya, que s'ha desenvolupat en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana sota el lema "València meet surprise", es dirigix als professionals intermediaris, organitzadors d'esdeveniments i prescriptores del segment MICE, un dels més importants del sector turístic per l'elevada despesa mitjana per turista en destí. En ella es posa en valor la sostenibilitat del destí, els espais a l'aire lliure, la facilitat d'accessos, la mobilitat i l'amplitud d'espais. "Projectar estos conceptes, en un escenari on prevaldrà la sensació i imatge de seguretat, és imprescindible per a mantenir la confiança en el destí i que els professionals aposten per València com a seus dels seus esdeveniments i congressos", ha explicat García, qui ha apuntat que "el segment MICE serà clau en la recuperació de l'economia local valenciana".

L'objectiu és enfortir la confiança a València del sector intermediari i arribar a noves audiències, d'una manera àgil i directa, amb contingut audiovisual a través de xarxes socials, principalment LinkedIn. Així mateix, en el marc d'esta campanya, s'ha optat pel desenvolupament d'un Chatbot, una eina que permetrà incrementar la informació facilitada els professionals, respondre dubtes, reduir incerteses, incrementar l'agilitat en les respostes i sistematitzar i actualitzar la informació d'una manera constant.

75% CONGRESSOS APOSTEN PER VALÈNCIA

Des del decret de l'Estat d'Alarma l'activitat del Programa de Producte València Oficina de congressos de la Fundació Visit València s'ha orientat i intensificat, en coordinació amb les seus i altres actors del sector MICE, per a reduir al màxim les cancel·lacions d'esdeveniments i facilitar una agenda alternativa. En l'actualitat, el 75% dels congressos que tenien previst celebrar-se a València durant este període han decidit quedar-se a la ciutat i valorar noves dates; així mateix García ha comentat que "València continua rebent sol·licituds d'informació per a l'organització d'esdeveniments i congressos" pel que "es manté l'optimisme en la recuperació del sector".

Pel que respecta a les candidatures d'esdeveniments i congressos, València té en marxa, en este moment, un total de 64 candidatures d'esdeveniments de diferent envergadura, per al període 2021 a 2028.

BASES PER A LA REACTIVACIÓ DEL TURISME A VALÈNCIA

En el marc del model de governança col·laborativa, Visit València està treballant conjuntament amb el sector turístic en la recuperació de l'activitat des del primer moment en què es va decretar l'Estat d'Alarma. El seu president, Emiliano García, ha explicat que "es tracta d'un pla participatiu en el qual s'han implicat, a més de les empreses del sector turístic, els grups municipals, sindicats i societat civil", entre altres. El full de ruta, que serà presentada al Consell Municipal de Turisme la setmana vinent, inclou 4 plans, 15 programes i 55 accions per a avançar en l'estratègia turística de la ciutat i impulsar la seva recuperació. Alguns dels objectius són la sostenibilitat i la intel·ligència en el centre de l'estratègia; la implantació de l'estratègia de màrqueting digital; el fomentar el consum local i la reactivació de l'oferta turística; la recuperar la demanda turística i la connectivitat; el suport als negocis locals i empreses; i la implicació de la societat local en la reactivació, entre altres.

Un pla que es basarà en 6 pilars: la confiança i seguretat; l'emprenedoria i negoci local; destí i empreses competitives; el compromís amb els ODS; la identitat basada en la creativitat i l'avantguarda mediterrània i el turisme de valors -basat en el compromís, l'esforç, la col·laboració, l'hospitalitat i l'ètica.

Arxivat a:

Destacats