Uns 300 transportistes de CNT València responen al Comité Nacional: "L'atur patronal no defensa els nostres drets"

Argumenten que les empreses que promouen aquesta vaga són "còmplices de la precarietat" en la qual treballen les seues plantilles

Guardar

Imatge d'un dels camions dels transportistes
Imatge d'un dels camions dels transportistes

El recent anunci del Comité Nacional de Transport per Carretera sobre la convocatòria d'un atur del 19 al 22 de desembre ha despertat el "descontentament" de prop de 300 professionals que formen part de la delegació sindical de CNT València i han emés un comunicat per a expressar el seu "desacord" davant unes reivindicacions que creuen que "no se centren en els seus drets i, per tant, no comprenen les millores laborals que necessiten".

En concret, aquest col·lectiu de transportistes argumenta que "les empreses que integren el comité nacional són còmplices de la precarietat en la qual es troba el sector. Per exemple, no compleixen amb els convenis col·lectius en el que a retribució de salaris i computació de jornades es refereix", asseguren des del sindicat.

Segons CNT València, aquestes empreses "no paguen dietes, hores de presència ni hores extraordinàries, sinó que abonen els salaris en funció del quilometratge o de la facturació". Segons el sindicat, "això representa un frau que s'hauria de solucionar de manera immediata" i "a més, crea diferències injustes i pretén enfrontar als mateixos conductors".

REIVINDICACIONS

Entre les principals demandes d'aquests transportistes per carretera de València es troben l'establiment d'un salari mínim estatal per a tot el sector, de manera que les empreses no puguen acollir-se al conveni provincial que els convinga per a pagar salaris més baixos. Així mateix, exigeixen una normativa que evite la realització de tasques que no són la seua comesa, com a càrrega i descàrrega de mercaderies.

Des de CNT València adverteixen que, "si l'atur patronal s'utilitza perquè les empreses obliguen les seues plantilles a cessar l'activitat, aqueixes jornades no podrien ser descomptades del seu salari". El sindicat també assenyala que una millora real de les condicions laborals en el sector ajudaria a cobrir els més de 15.000 ocupacions en transport que ara mateix existeixen.

Arxivat a:

Destacats