Turisme València constitueix un comité per a promocionar la imatge cultural de la ciutat

Guardar

Sandra- Gómez
Sandra- Gómez

L'òrgan participatiu de Turisme València, format per representants dels principals agents del sector, treballarà per a potenciar i promocionar la imatge de València com a destinació cultural, i per a maximitzar la coordinació entre institucions amb la finalitat d'aprofitar les ofertes culturals que ofereix la ciutat durant els 365 dies a l'any.

La presidenta de la Fundació Turisme València, la regidora Sandra Gómez, ha presidit aquest matí l'assemblea constitutiva del programa VLC Cultural. L'acte ha tingut lloc en l'IVAM, Institut Valencià d'Art Modern, que enguany celebra el seu 30 aniversari. En aquesta convocatòria s'ha celebrat la votació dels representants que formen el Comité Executiu del programa, òrgan participatiu la missió del qual és establir criteris i línies d'actuació que impulsen la promoció i projecció de València com a destinació cultural.

Sandra Gómez ha destacat que «els trets culturals són el principal element diferenciador entre destinacions, aporten singularitat, autenticitat i són el màxim exponent de la identitat i el caràcter d'una ciutat». A més, ha afegit que València compta amb una oferta cultural amplia i de qualitat, des del patrimoni històric, les infraestructures i recursos culturals, passant per una àmplia agenda, durant tot l'any, que inclou a les bandes de música, les arts escèniques, festivals urbans i exposicions, entre molts altres. Per això, «hem de creure'ns i projectar que estem a l'avantguarda de la cultura, i aprofitar l'oportunitat que siga un dels principals elements de reclam per a visitants» ha afegit.

El Comité, que ha estat elegit mitjançant votació, està format per representants de la Fundació Turisme València i els principals agents del sector: José Luis Pérez Pont, de Centre del Carme Cultura Contemporània¸ Juan José de Torro Rom, de DTA SL; Vicente Juanis Mirasol, d'Hospes Palau de la Mar; Denistsa Ignatova, de Viatges Globus; Francisco J. Tomás Someso, de Viajes Transvia; I Antonio Aranda Romero, de Palau de les Arts

A través de la representació empresarial del Comité Executiu, es dinamitza la participació directa del sector cultural, en coordinació amb altres institucions públiques culturals, en la gestió i presa de decisions: «És un compromís, una garantia que les directrius, les estratègies i els objectius, en matèria de turisme cultural, que es marquen estaran consensuades i respondran a necessitats reals», ha destacat Sandra Gómez.

La formació del Comité Executiu del VLC Cultural suposa un pas més en la consolidació de la gestió del turisme a la ciutat de València sobre la base de l'especialització per productes a partir d'un model de gestió turística, participatiu, col·laboratiu i que atorga un major protagonisme al sector i agents implicat.

Arxivat a:

Destacats