Turisme Comunitat Valenciana presenta el primer estudio 'Casos d'ús d'intel·ligència artificial i ètica en el sector turístic' en una jornada 'en línia'

L'informe recull exemples d'empreses que ofereixen solucions d'intel·ligència artificial en les quals han tingut en compte els riscos ètics i els han solucionat

Guardar

turismo ep
turismo ep

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat una jornada 'en línia' on presentarà l'estudi 'Casos d'ús d'intel·ligència artificial i ètica en el sector turístic', que se celebrarà el pròxim 3 de març. En aquesta jornada 'en línia' es debatrà sobre l'ètica en l'ús d'aquests algorismes d'intel·ligència artificial i sobre els interrogants que obre aquesta tecnologia en l'activitat turística.

L'informe, que es presentarà en la jornada 'Casos d'ús d'intel·ligència artificial i ètica en el sector turístic', és un estudi pioner que recull exemples d'empreses que ja ofereixen solucions d'intel·ligència artificial i en les quals han tingut en compte els riscos ètics, aportant solucions.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "el turisme està travessant un moment amb múltiples iniciatives de desenvolupament tecnològic i transformació digital, i en la jornada que hem preparat per al 3 de març abordarem el debat ètic que suscita aquest nou escenari, al mateix temps que presentarem l'estudi que hem realitzat des de la Comunitat Valenciana".

Colomer ha recalcat que "la intel·ligència artificial serà clau per al sector turístic, però mai hem de perdre de vista l'ètica i la protecció de l'usuari" i que "per a reprendre l'activitat turística garantint la seguretat sanitària, la intel·ligència artificial pot ser un de gran utilitat".

Per això, ha incidit en què "probablement, aquest és el millor moment per a aplicar tota la tecnologia possible per a protegir la seguretat de les persones, però l'ús de les dades i les eines que comencem a tenir ja al nostre abast ha de fer-se sempre amb garanties".

La jornada comptarà amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui presentarà la guia de casos d'ús d'intel·ligència artificial i ètica en el sector turístic com a exemple del sector turístic amb la innovació.

També participarà el coordinador del projecte, Fernando Ruiz Diezma, qui descriurà l'estructura de la guia 'Casos d'ús d'intel·ligència artificial i ètica en el sector turístic'. A més, la jornada comptarà amb una taula rodona, moderada pel director d'Intel·ligència Turística, Mario Villar, on participaran representants d'empreses participants en els casos d'ús de la guia.

Destacats