Turisme Comunitat Valenciana aprova el Pla d'Inspecció de Turisme 2021 amb el gran objectiu de lluitar contra l'intrusisme

Herick Campos assenyala que el nou decret de l'allotjament turístic "propiciarà la depuració del registre actual d'habitatges turístics"

Guardar

plan_inspeccion
plan_inspeccion

Turisme Comunitat Valenciana ha aprovat el nou Pla d'Inspecció de Turisme 2021 amb el gran objectiu de lluitar contra l'intrusisme en totes les tipologies de l'activitat turística.

Així ho ha anunciat el director general de Turisme, Herick Campos, que ha recalcat que el Pla d'Inspecció de Turisme 2021 s'ha realitzat tenint en compte les peticions del sector turístic.

Així, ha destacat que "el Pla per a enguany s'adapta a la difícil situació per la qual està passant el sector turístic, per això hem tingut molt en compte les sol·licituds que ens ha realitzat el sector demanant que incidim de manera especial en l'intrusisme en totes les tipologies d'activitat turística que estan regulades per la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat"

En aquest sentit, Campos ha assenyalat que "es tracta de reforçar la inspecció en les diferents tipologies turístiques, comprovant que estan donades d'alta en el registre i que a més compleixen els requisits", al mateix temps que ha incidit en "la importància de la inspecció que realitzen els serveis territorials de Turisme per a garantir una oferta turística de qualitat, sostenible i hospitalària en la Comunitat Valenciana".

El director general de Turisme ha explicat que "enguany redoblarem l'esforç en la inspecció de l'intrusisme en els habitatges d'ús turístic, però també en guies turístics i en el turisme actiu, perquè així ens ho ha demanat el sector".

Campos ha assenyalat que "també realitzarem accions informatives per a detectar les possibles incidències.". En aquesta línia, ha recalcat que "el Pla d'Inspecció de Turisme 2021 no té un objectiu sancionador i menys ara per la situació provocada per la COVID-19".

Per això, ha explicat que "sempre tractem de realitzar una labor de conscienciació, busquem el contacte directe amb les empreses perquè aquelles incidències que puguen ser considerades motiu d'expedient, es puguen corregir i resoldre sense necessitat d'arribar a obrir un expedient que acabe en sanció".

Actualització del registre d'habitatges turístics

El director general de Turisme també s'ha referit a l'actualització i depuració del registre d'habitatges turístics que propicia el nou Decret de l'allotjament turístic en la Comunitat Valenciana.

Herick Campos ha assenyalat que "el nostre registre d'habitatges turístics, compte en l'actualitat amb més de 80.000 habitatges de les quals entorn de 50.000 no s'arriben a comercialitzar, amb el que compta amb un volum d'habitatges que no es corresponen amb l'oferta real actual".

Per això, -ha postil·lat el director general- el nou decret introdueix una disposició perquè, en el termini d'un any, aquells que no tenen comunicat el número cadastral el comuniquen, i això ens permetrà depurar el registre perquè es corresponga amb l'oferta real d'habitatge turístic".

Finalment, Campos ha ressaltat el "gran esforç que està realitzant el sector de l'habitatge turístic reglat i que suposa un pes específic dins de l'oferta alojativa de la Comunitat Valenciana", al mateix temps que ha recalcat que "és el propi sector el que ens demana que actuem en aquesta línia durant 2021".

Destacats