Transparència aprova les bases per a la concessió d'ajuda humanitària en la República de l'Equador després del terratrémol del passat mes d'abril

Guardar

TERREMOTO_CANTÓN_PEDERNALES
TERREMOTO_CANTÓN_PEDERNALES

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha aprovat les bases reguladores per a la concessió d'ajuda per mitjà de la realització de projectes d'acció humanitària, que consisteixen a dur a terme actuacions d'emergència en la República de l'Equador. Estes subvencions comptaran amb un termini de sis mesos i tindran la finalitat d'atendre totes les necessitats bàsiques de les províncies afectades, després del sisme que es va produir en este país el passat 16 d'abril.

En este sentit, estes ajudes compten amb un pressupost que ascendeix als 200.000 euros, la qual cosa suposa un import de 50.000 euros per a cada una de les quatre entitats beneficiàries.

Estes entitats són Unicef amb el seu projecte "Acció humanitària per a atendre la població afectada pel terratrémol en Ecuador"; Save the Children amb "Ajuda d'emergència per als xiquets, xiquetes i adolescents i les seues famílies pel terratrémol en la província de Manabí, Equador"; també Alianza por la Solidaridad amb "Suport psicosocial i reducció de la violència de gènere i violència sexual en població afectada pel terratrémol de 'l'Equador en les localitats de Portoviejo i Canoa"; i, finalment, Acción contra el Hambre amb el projecte "Resposta ràpida en nutrició i suport psicosocial per als més vulnerables entre els afectats pel terratrémol d'Ecuador".

Cada un d'estos projectes es deuran executar en este país, en concret, en les províncies de Esmeraldas, Santo Domingo, Manabí, Guayas, Los Ríos i Santa Elena. A més, hauran de donar resposta a tota una sèrie d'actuacions com l'accés segur a aigua potable, al sanejament i a la promoció d'higiene, també atorgar refugis d'emergència i necessitats bàsiques, donar suport en la gestió i en la millora de les condicions dels refugis i centres comunitaris, establir la seguretat alimentària i l'accés als servicis mèdics, així com protegir a la població més vulnerable.

Cal recordar que el passat 16 d'abril, la República de l'Equador va patir un sisme de magnitud 7,8 en l'escala Richter. Un terratrémol que va ser resultat del contacte entre la placa de Nazca i la placa Sud-americana i, amb això, l'epicentre es va situar en la costa nord de l'Equador amb major intensitat en les províncies de Manabí i Esmeraldas així com en les províncies de Guayas, Santa Elena, Los Ríos, Santo Domingo i El Oro. Com a conseqüència d'este sisme, 663 persones van morir.

Destacats