Suspenen la vaga en Pilkington de Sagunt després d'arribar a un principi d'acord en Treball

Es garantirà l'ocupació en l'empresa, dedicada al subministrament de parabrisa per a l'automoció, fins al 30 de setembre de 2021

Guardar

huelga sagunto
huelga sagunto

El comité d'empresa de Pilkington de Sagunt ha suspés la vaga que tenia convocada després d'arribar a un principi d'acord amb la direcció de la mercantil, en el qual ha intervingut la Direcció General de Treball.

Segons aquest acord, es garantirà l'ocupació en l'empresa, dedicada al subministrament de parabrisa per a l'automoció, fins al 30 de setembre de 2021, sent en aquest cas necessari prorrogar l'ERTO fins a aquesta data.

Hi ha un compromís de no deslocalitzar motlles, línies i utillatges de la planta de Sagunt mentre dure la negociació perquè res canvie mentre es negocie.

Així mateix, s'ha acordat mantenir el calendari d'ERTOS preestablert per als mesos de març i abril, segons com es va comunicar en la convocatòria de vaga excepte causa acreditada i justificada per part de l'empresa de noves necessitats de producció.

També es donarà informació puntual d'estoc setmanal i les modificacions que es puguen realitzar i reporte de producció diària; i es manté en vigor l'acord de juliol de 2020.

Hi haurà una Mesa fins a juny per a poder estudiar la viabilitat de la planta, amb possible ampliació de la durada; i una primera reunió el divendres 26 de març. La següent, el 30 de març. Les reunions seran almenys setmanals i quan siguen requerides per qualsevol de les parts amb presència de l'administració, amb la Direcció General de Treball i qui aquesta determine almenys el dia 30.

Així mateix, la part social s'ha compromés a suspendre la vaga fins al dia 6 d'abril amb el compromís que a mesura que s'avance en el compliment del present acord, es realitzarà successives suspensions la mateixa.

A petició de la part social i en l'àmbit de la convocatòria de la vaga, les parts han reconegut que s'han produït situacions de tensió, però ja que no s'han provocat danys importants, l'empresa s'ha compromés a no prendre cap mesura contra cap treballador o treballadora que estigués en el piquet en aquests passats dos dies de vaga, retirant en el seu cas qualsevol denúncia i renunciant a totes les accions civils i penals, i per descomptat laborals.

Destacats