Sis empreses acudeixen a la jornada informativa sobre el macroconcurs per al subministrament d'energia elèctrica a la Generalitat per valor de 133 milions

Guardar

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Un total de sis empreses han acudit aquest divendres a la jornada informativa que ha organitzat la Central de Compres de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic per explicar els punts clau que guiaran el macroconcurs per al subministrament d'energia elèctrica a la Generalitat, les seves entitats autònomes i ens del sector públic. Un concurs el valor del qual ronda els 133 milions.

Entre les empreses que s'han interessat, a més de grans comercializadoras, figuren també xicotetes empreses i cooperatives valencianes que s'han vist atretes per les noves condicions que ha establert el Consell en la licitació. La rebaixa dels requisits de solvència exigits i el fet que no s'ha limitat el nombre d'empreses que poden participar han resultat clau en aquest sentit. També la possibilitat de poder optar a minilicitaciones, ja que una vegada determinades les empreses que van a particiar (és a dir, aquelles que s'han presentat i que compleixen les condicions) cada organisme del Consell realitzarà minilicitaciones dels seus punts de subministrament, de manera que les empreses podran optar a xicotets lots.

Una altra de les novetats és que els criteris mediambientals tenen més pes en l'actual acord marc que en l'anterior. Per primera vegada, es té en compte l'origen de l'energia i es preval aquella que prové de fonts renovables. També es valoren criteris d'eficiència energètica.

L'objectiu que persegueix el Consell en realitzar aquesta licitació centralitzada és aconseguir un millor preu de mercat en la contractació d'energia elèctrica, fomentar la participació i competència entre els comercializadores d'energia (grans empreses, pimes i cooperatives) sense excloure a cap d'ells, i fomentar l'ús d'energies renovables.

Destacats