Puig reforça el compromís de col·laboració de la Generalitat amb la internacionalització del calçat valencià

Guardar

FOTO_1_SALON_ZAPATO
FOTO_1_SALON_ZAPATO

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el compromís de col·laboració de la Generalitat amb la internacionalització del calçat valencià i el seu posicionament en el món durant la seua visita al Saló Internacional del Calçat i Complements 'Momad Shoes', celebrat a Madrid del 9 a l'11 de setembre.

El cap del Consell ha insistit en la necessitat que les sabates produïdes a la Comunitat Valenciana i la marca 'Made in Spain' es configure com una alternativa en el mercat internacional i ha valorat el posicionament del sector després de la crisi econòmica. "Amb esforç s'ha aconseguit salvar una indústria que fa uns anys semblava que estava destinada a la deslocalització definitiva", ha assegurat Puig.

Així mateix, ha remarcat la potència de la indústria valenciana del calçat, actualment la que més produeix i més exporta en l'àmbit nacional. Puig ha destacat que més de la meitat de les sabates que s'exporten fora d'Espanya es produeixen a la Comunitat Valenciana i la capacitat d'un sector, les empreses del qual generen més de 15.000 llocs de treball directes i molts més indirectes en el territori valencià.

Durant la seua visita, el cap del Consell ha recorregut el saló i ha conegut l'oferta de diferents estands d'empreses de la Comunitat Valenciana al costat del President de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro; a l'alcalde d'Elx, Carlos González i al director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá.

Tant Rubén Alfaro, com Carlos González han posat l'accent que el sector del calçat es tracta d'"un sector fonamental per a l'economia del Vinalopó", en paraules de l'alcalde d'Elda. Per la seua banda, Carlos González ha recalcat la importància de donar suport des de la Generalitat i des de les entitats locals als empresaris que contribueixen "d'una manera sòlida a la generació d'ocupació i riquesa".

En aquest sentit, Ximo Puig també ha subratllat la rellevància de la indústria del calçat per al Vinalopó. "El calçat forma part d'una cultura, va més enllà d'una indústria; té a veure amb una manera de ser, que està molt relacionada amb la cultura del treball i de l'esforç que el Consell reivindica per al futur", ha afirmat.

Destacats