Puig anuncia que l'IVF concedirà préstecs al 0% TAE a microempreses i autònoms afectats per la DANA

Guardar

puig_gva
puig_gva

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous la posada en marxa d'una línia de finançament específic de l'Institut Valencià de Finances (IVF) perquè autònoms i microempreses afectats per la DANA puguen accedir, amb l'aval d'Afí SGR, a préstecs de 25.000 i 250.000 euros a un interés del 0% TAE.

Així s'ha pronunciat el cap del Consell en el lliurament dels XXIV Premis de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant (AEFA) a Guardamar del Segura, on ha assegurat, segons la Generalitat, que la col·laboració de totes les administracions és imprescindible per al renàixer de la Vega Baixa i ha afirmat que sense aquesta comarca "no es pot entendre la Comunitat".

Puig ha mantingut que aquesta línia de finançament sense cost cobrirà el 80% dels imports necessaris per a la reposició d'actius afectats, com a compra d'existències, despeses corrents per al desenvolupament de l'activitat, equips, instal·lacions, maquinària, nòmines o serveis, així com que els afectats comptaran amb terminis de devolució de fins a deu anys i manques de fins a dos anys en la seua amortització o de quatre si són empreses que operen en el sector de producció primària de productes agrícoles.

El president ha sostingut que el crèdit cobrirà també el 100% dels venciments d'operacions de finançament a llarg termini contractades amb anterioritat a la catàstrofe i que, com a conseqüència d'ella, no es puguen atendre amb terminis de fins a cinc anys i manques d'un any d'amortització.

Puig ha assegurat que durant el període de carència els beneficiaris del finançament "no hauran de pagar res" i ha recordat que el compromís de la Generalitat amb els afectats per la DANA va començar des del primer moment i amb ajudes directes "a les persones que han patit la desgràcia".

EMPRESA FAMILIAR

El president ha destacat, d'altra banda, la seguretat que genera l'empresa familiar en la societat valenciana a causa de les seues baixes taxes de deslocalització, així com per la seua fortalesa i capacitat d'inversió.

Puig ha assenyalat també que l'associacionisme empresarial és necessari per a millorar la productivitat a través de la innovació, la formació i un millor posicionament en els mercats competitius, per la qual cosa ha mostrat la voluntat del Consell "per a treballar junts des de la cohesió i mirant cap al futur".

Els Premis de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant (AEFA) han guardonat en la seua XXIV edició a la companyia Suavinex, a l'empresari Clement González Soler, del Grup Alibérico, a l'entitat Brico Aitana i a T Grup Immobiliari amb el Premi Generalitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats