Prop de 3.000 persones desocupades podran millorar la seua formació

Guardar

curs-formacio
curs-formacio

La regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha ressaltat que 2.982 persones desocupades podran millorar la formació a través de cursos d'idiomes, informàtica i busca activa d'ocupació, que ha posat en marxa la regidoria per a aquest primer semestre del 2017.

La junta de govern local ha aprovat el programa "València Activa Apunt. Formació en competències clau per a l'ocupació". Es dirigeix a les persones desocupades inscrites en l'Agència de Col·locació Municipal, Apunt, amb l'objectiu d'incrementar els seus coneixements en idiomes i informàtica i desenvolupar les competències i habilitats que demanda el mercat laboral en l'actualitat. Els cursos tindran lloc en els centres municipals de formació adscrits al Servici d'Ocupació i Emprenedoria.

El curs d'Idiomes comptarà amb un pressupost de 50.500 euros, Informàtica per a l'ocupació amb 30.600 euros, mentre que per a la formació en Habilitats per a l'Ocupació s'han pressupostat 19.350 euros. En concret, es tracta de quatre cursos d'anglés intermedi i avançat que s'impartiran a 60 persones; sis cursos d'engonals bàsics destinats a 90 persones, dos cursos de francés amb capacitat per a 30 persones i un d'alemany per a altres 15. També, podran millorar els seus coneixements en valencià 105 persones.

Així mateix, en matèria d'informàtica s'impartiran 17 cursos de distints nivells que tindran 306 alumnes, mentre que unes 2.376 persones podran participar en els 132 tallers formatius d'habilitats per a millorar les competències en la recerca d'ocupació, com preparar el curriculum vitae o utilitzar les xarxes socials, com Linkedin, per a trobar ocupació. En total, seran 2.982 persones beneficiàries.

"El nostre objectiu és arribar al nombre més gran possible de persones desocupades per a oferir-los formació i acompanyar-les en el procés de busca d'ocupació", ha explicat Sandra Gómez qui ha destacat que l'oferta de cursos "s'ajusta a la demanda" de les persones inscrites en Apunt.

Destacats