Nou model econòmic de la Comunitat Valenciana

Guardar

alacant
alacant

La Conselleria d'Hisenda està treballant conjuntament amb la Universitat d'Alacant en la creació d'una pionera Càtedra sobre Model Econòmic que vindrà a completar des d'un punt de vista acadèmic la labor que està desenvolupant el Consell en aquesta matèria, els treballs de la qual ja han donat lloc al document 'Bases per a la transformació del model econòmic a la Comunitat Valenciana'.

La creació d'aquesta càtedra de Model Econòmic s'ha inclòs per primera vegada en els Pressupostos de la Generalitat del 2017 i està dotada amb 30.000 euros que aportarà la Generalitat en exclusiva, a través d'una línia de subvenció nominativa per a la Universitat d'Alacant.

Tot açò es plasmarà en un conveni marc per a la creació de la càtedra, que tindrà una vigència de quatre anys, i, sempre que existisca dotació pressupostària, se signarà per a cada anualitat un conveni específic. Una vegada concretat aquest conveni, s'establirà un calendari de reunions per a fixar les línies estratègiques a seguir.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presidit la primera reunió per a fixar les línies d'actuació de cara a la creació d'aquesta càtedra. A la trobada han assistit la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé, el degà de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials d'Alacant, Juan Luis Nicolau, i el catedràtic d'aquesta mateixa Universitat, Josep Antoni Ybarra Pérez.

Com ha destacat Empar Martínez Bonafé al final de la reunió, "aquesta primera trobada ens ha servit per a asseure les bases del que serà una estreta col·laboració entre el Consell i la Universitat d'Alacant, de cara al disseny d'un model econòmic transformador de l'actual en l'economia valenciana, la qual cosa és un dels grans objectius recollits en el Pacte del Botànic".

"No es tracta d'un canvi radical sinó de la necessària actualització del model vigent, que ha de fer un gir i contextualitzar-se amb la realitat econòmica que vivim, en línia amb la globalització i els avanços tecnològics que s'estan experimentant, i per a açò volem comptar amb el punt de vista acadèmic", ha explicat la directora general.

D'aquesta manera, la província d'Alacant liderarà la recerca acadèmica en relació a la transformació del model productiu valencià. Martínez Bonafé va subratllar "el paper de centre neuràlgic dels treballs i de les aportacions teòriques per a modernitzar el teixit productiu que exercirà Alacant". L'actuació s'emmarca en el context de la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic amb el conjunt de les universitats valencianes en aquest terreny.

Per la seua banda, Juan Luis Nicolau, degà de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials d'Alacant, ha assenyalat que "la universitat pretén aportar el sustente teòric a algunes de les propostes que ja estan iniciant-se per part de les diferents conselleries i poder concretar indicadors que ens permeten mesurar i valorar tant les possibles actuacions que vagen sorgint com les millores que sobre aqueixes mateixes actuacions puguem realitzar".

"Aquestes aportacions teòriques -ha afegit Nicolau- estaran fonamentades en principis econòmics però sempre sota el prisma social, a peu de carrer, tenint en compte que tinguen aqueix impacte que se cerca sobre la societat".

Destacats