Moreno assegura que el Consell no tolerarà situacions laborals irregulars en el sector de les cambreres de pis

Guardar

La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha assegurat que "el Consell serà inflexible i no tolerarà situacions laborals irregulars en el sector turístic i, concretament, en el de les cambreres de pis".

Moreno ha realitzat aquestes declaracions en les Jornades de CC.OO a Castelló, on ha analitzat les diverses problemàtiques laborals que ha d'afrontar el sector turístic, entre elles, l'externalització dels seus serveis o la contractació de la prestació d'aquests amb empreses multiserveis.

La responsable de Treball ha centrat bona part del seu discurs en la situació de les cambreres de pis que treballen en els hotels que, en moltes ocasions, han passat de ser personal propi dels hotels a prestar aqueixos mateixos serveis però de manera externalitzada amb empreses de serveis.

"Aquest traspàs s'ha realitzat a costa dels drets laborals de les treballadores que presten els seus serveis en els hotels, rebaixant els seus salaris", ha assegurat Cristina Moreno. Per aquesta raó, ha avançat que el Consell "perseguirà" a les empreses que actuen il·legalment, denunciant i defensant als treballadors. Així ha assegurat que el Consell "situa el dret constitucional dels treballadors sobre el dret de llibertat d'empresa".

La directora general ha reclamat al nou Govern que es conforme després de les eleccions "una reforma laboral consensuada que supere la precarietat, la temporalitat i la inseguretat laboral en el sector turístic".

"Vinga el que vinga anem a seguir demanant que es replantege una reforma laboral que ha generat inseguretat", ha afegit sobre aquest tema.

Destacats