Metrovalencia guanya prop d'1,5 milions de viatgers en el primer semestre del 2016

Guardar

Metrovalencia
Metrovalencia

Metrovalencia ha aconseguit revertir la tendència negativa de pèrdua de viatgers d'anys arrere, fins a consolidar una tendència a l'alça que, en els sis primers mesos d'any, suposa un increment mitjà del 4,6 per cent. Aquest percentatge suposa que de gener a juny del 2016 els serveis de metro i tramvia han registrat 1.452.838 viatgers més que en el mateix període del 2015. Fins a juny del 2015 s'havien acumulat 31.612.116 viatgers, mentre que en el mateix període del 2016 han sigut 33.064.954 viatgers.

Aquesta tendència a l'alça es va començar a apuntar tímidament en 2014 i 2015, quan es van superar els 60 milions de viatgers enfront dels 59 milions de viatgers acumulats del 2013, màxim còmput negatiu per a Metrovalencia des de les últimes ampliacions de la xarxa, sent un registre inferior a l'obtingut l'any 2005, en el qual es van aconseguir els 61 milions de viatgers, quan la xarxa de metro encara no arribava a l'Aeroport i el tramvia únicament comptava amb la Línia 4.

Metrovalencia ha patit des de l'any 2010, quan es van registrar més de 67 milions de viatgers, una pèrdua constant d'usuaris, la qual cosa ha propiciat que l'empresa reduïra l'oferta de servei. Enguany s'han incrementat els períodes en els quals s'ofereix el servei ordinari, tant en Pasqua, que no va patir reducció de circulacions excepte els dies festius, i a l'estiu, ja que des de l'1 de setembre el metre i el tramvia recuperaran el seu horari habitual.

A més, FGV ha programat nous serveis nocturns com en Halloween, Nadal o els dissabtes del mes de juliol, que se sumen als ja tradicionals serveis addicionals de Falles o Sant Joan.

La recuperació de viatgers ha permés que, dels últims 12 mesos, en 10 d'ells es registren increments positius, fins i tot superiors a l'11 per cent com els obtinguts a l'abril. Les dades registrades per l'INE (Institut Nacional d'Estadística) han situat a la xarxa de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana com l'explotació espanyola que més ha crescut percentualment durant 2016, enfront de serveis com els de Madrid, Barcelona o Bilbao.

L'increment aconseguit enguany està permetent que les principals estacions de la xarxa de València i la seua àrea metropolitana també hagen incrementat el registre de viatgers, destacant com és habitual i per aquest ordre Xàtiva i Colón, amb una mitjana mensual de viatgers d'uns 350.000 viatgers.

D'igual manera, el registre mitjà diari de viatgers s'ha situat en aquests sis primers mesos en uns 210.000 desplaçaments.

Varietat de títols

Amb la finalitat de potenciar l'ús del transport públic, enguany s'han mantingut per quart any consecutiu les tarifes de Metrovalencia, que van patir el seu últim augment al setembre del 2012 amb motiu de l'increment de l'IVA, i es mantenen els avantatges per a famílies nombroses i monoparentals (descomptes del 50 i el 20 per cent), menors de 10 anys viatgen gratis, majors de 65 anys i discapacitats (poden viatjar durant un mes de manera il·limitada per 9,70 euros), joves i estudiants.

La xarxa de Metrovalencia suma 156,388 quilòmetres en les seues sis línies de metro i tres de tramvia, amb 137 estacions i parades, 35 en subterrani i 102 en superfície, repartides en 37 municipis, ha aconseguit frenar la tendència a la baixa del registre de viatgers respecte a anys anteriors.

Arxivat a:

Destacats