Mercadona elimina les bosses de plàstic d'un sol ús en totes les seues botigues

Guardar

mercadona
mercadona

La cadena valenciana Mercadona ha eliminat les bosses de plàstic d'un sol ús de totes les seccions de les seues botigues físiques, en el servei a domicili i en línia, amb el que compleix la primera fita de l'Estratègia 6.25, que ha dut a terme al llarg de 2020. Per a 2025, la companyia haurà reduït un 25% el plàstic en els seus lineals i usarà únicament envasos reciclables i reciclarà tots els seus residus plàstics, dins del seu compromís 'Sí a continuar cuidant el Planeta'.

Ara, la companyia ofereix als clients bosses compostables, fabricades a partir de fècula de creïlla, que han de depositar-se en el contenidor de matèria orgànica, com indica el pictograma que s'ha inclòs amb la intenció de facilitar als clients la separació i reciclatge dels seus residus.

Aquest símbol també s'ha incorporat a la resta de bosses de la línia de caixes on Mercadona disposa des de fa temps de tres opcions reutilitzables i sostenibles, segons ha informat la companyia que dirigeix Juan Roig en un comunicat.

A més, la companyia ha disposat papereres diferenciades en totes les seccions perquè els clients puguen depositar de manera separada els seus residus i contribuir així a l'economia circular. El compliment d'aquesta primera acció de l'Estratègia 6.25 suposa una reducció de 3.200 tones de plàstic a l'any.

L'Estratègia 6.25, que té el triple objectiu per a 2025 de reduir un 25% el plàstic, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els residus plàstics generats en les seues instal·lacions, s'està duent a terme a través de sis accions que comporten modificacions en diferents processos de la companyia, des del redisseny dels envasos del futur en coordinació amb els proveïdors, l'adaptació de les botigues i la logística o la gestió de residus.

INVERSIÓ DE 140 MILIONS

Íntegrament, la companyia té previst invertir més de 140 milions d'euros en els pròxims quatre anys per a dur a terme totes les fites que formen aquesta estratègia. Mercadona, que va començar a treballar en aquest objectiu en 2019, va crear un equip de treball transversal per a identificar i definir els canvis a implementar en els diferents processos de la cadena de muntatge.

L'equip està format per treballadors i treballadores dels diferents processos de la companyia com a Botigues, Prescripció, Informàtica, Compres, Logística, Financer, Recursos Humans, Relacions Externes i Obres.

En els últims quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena a Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent a tota la cadena durant 2021. En Comunitat Valenciana ja hi ha nou supermercats transformats en Botigues 6.25 en l'actualitat.

Aquests centres tenen com a objectiu escoltar l'opinió de clients i treballadors respecte a totes les accions que l'empresa està desenvolupant. Durant aquest temps s'han rebut més de 5.000 opinions i suggeriments, tant de clients com de treballadors, els qui estan contribuint a millorar l'aplicació de les diferents accions definides per a reduir el plàstic i impulsar l'economia circular.

Destacats