Les exportacions de la Comunitat registren un ascens del 8'9% en el període gener-maig

Guardar

Les exportacions de la Comunitat Valenciana segueixen oferint dades molt positives. En el període gener-maig les exportacions han ascendit a 12.801'5 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 8'9% pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons dades difoses pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat l'excel·lent trajectòria del comerç exterior de la Comunitat Valenciana, que experimenta el major ascens exportador entre les comunitats autònomes més exportadores.

"Des del nostre territori s'exporta el 12'2% del total d'exportacions nacionals. Som la Comunitat Autònoma que més creix entre les regions més exportadores i ens situem com la segona que més contribueix al creixement de les exportacions nacionals en aquest període", ha afegit.

"El comerç exterior valencià -ha afirmat- manté una excel·lent trajectòria que és fruit del treball diari de milers d'empreses que estan situant els seus productes en l'exterior. Des de la Conselleria d'Economia Sostenible donem suport a les empreses en aquesta comesa a través d'IVACE Internacional, amb programes, serveis i una xarxa de suport cada vegada més reforçada".

En els primers cinc mesos de l'any, les exportacions espanyoles ascendeixen a 105.359,9 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 2'4% pel que fa al mateix període de l'any anterior.

Les exportacions de la Comunitat tornen a superar a les importacions en aquest període i donen lloc a un superàvit comercial de 2.553,9 milions d'euros, el segon més elevat de tota Espanya. La taxa de cobertura d'exportacions sobre importacions de la Comunitat és 30'5 punts superior a l'espanyola.

Per províncies, València exporta producte per valor de 7.701'8 milions d'euros, la qual cosa representa un ascens del 12% pel que fa al mateix període de l'any anterior; Castelló exporta 2.874'2 milions d'euros, amb un ascens del 9'2%. Alacant exporta mercaderies per valor de 2.225 milions d'euros, la qual cosa representa un lleuger descens del 0'9%.

Per sectors, automoció ha concentrat el 27'6% de les exportacions i han experimentat un ascens un 22'7%; alimentació i begudes han concentrat el 20% de les vendes a l'exterior i les semimanufactures no químiques el 13'7%.

Els productes ceràmics registren un augment del 9%; també destaca el comportament de les matèries plàstiques, amb un ascens del 29%, els béns d'equip amb un increment del 17'7%. Entre els béns de consum durador destaca el comportament de les exportacions de moble, amb un ascens del 12%.

Dades mes de maig

Les exportacions de la Comunitat en el mes de maig s'eleven a 2.583'1 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 7,1% pel que fa al mes de maig de 2015. Les exportacions espanyoles creixen en aquest mes un 4'7%.

En el mes de maig la Comunitat Valenciana registra el major superàvit comercial de tot l'Estat, xifrat en 518 milions d'euros.

Destacats