Labora duplica des de 2016 les contractacions de dones en empreses privades

En tots els programes d'ajudes a la contractació per empreses privades s'incrementa l'import de la subvenció en el cas que la persona contractada siga dona

Guardar

labora
labora

La contractació de dones mitjançant les ajudes del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora), s'ha duplicat des de 2016 en empreses privades de la Comunitat Valenciana. Del total de contractes realitzats en 2016 a dones gràcies a aquestes ajudes, 3.673, s'ha passat a 7.564 en 2018. Labora promou la contractació de dones per a pal·liar la bretxa salarial i equiparar les condicions laborals entre homes i dones.

Un dels objectius de Labora és impulsar polítiques per a la integració laboral de les persones que presenten majors dificultats d'inserció en el mercat de treball i crear un mercat laboral inclusiu. Labora ha multiplicat per díhuit les sol·licituds d'ajudes de les empreses per a contractar a persones desocupades des de 2016. Aquest any es van concedir ajudes per valor d'1 milió d'euros i en 2019 s'han superat els 18 milions d'euros.

En el cas de les dones, aquestes tarden més temps a trobar treball que els homes malgrat comptar amb un nivell d'estudis superiors major. Totes les actuacions de foment d'ocupació dutes a terme per Labora tenen en compte la perspectiva de gènere. En aquest sentit, les convocatòries introdueixen diferents mesures dirigides a fer efectiu el principi d'igualtat. En tots els programes d'ajudes a la contractació per empreses privades s'incrementa l'import de la subvenció en el cas que la persona contractada siga dona.

Entre les mesures que impulsa el Servei Valencià d'Ocupació per a pal·liar la desigualtat entre homes i dones en l'àmbit laboral es troba la de subvencionar a les empreses que contracten de forma indefinida a dones desocupades.

A més, Labora concedeix ajudes perquè les empreses que contracten a dones que pertanyen a col·lectius vulnerables puguen convertir els seus contractes temporals a indefinits. Aquestes consten d'un import de 12.600 euros i de 25.200 euros en el cas que la dona contractada siga víctima de violència de gènere.

En les subvencions de contractació en pràctiques a menors de 30 anys, persones en situació o risc d'exclusió social, desocupats de llarga durada, majors de 50 anys i persones i persones amb diversitat funcional, l'import de l'ajuda ascendirà a 10.710 euros en el cas que la beneficiària siga dona i a 11.340 euros si a més és víctima de violència de gènere.

D'altra banda, des de Labora s'advoca per pal·liar la bretxa d'ocupació entre homes i dones de forma transversal, ja que en els processos de selecció de la seua competència les dones reben un nombre de punts major en les seues baremacions.

Foment de l'emprenedoria de les dones

La Conselleria d'Economia, a través de Labora, ha convocat subvencions de foment d'ocupació dirigides a les persones desocupades que vulguen iniciar un negoci, amb el respectiu increment de la quantia d'aquestes ajudes si les beneficiàries són dones emprenedores.

Com a mesura per a donar suport a les autònomes embarassades o en procés d'adopció, en 2019 s'han tornat a convocar l'ajudes perquè aquestes dones puguen contractar a persones desocupades a les quals transferir els seus coneixements abans de la seua baixa maternal.

La subvenció consta de 1.500 euros en el cas de contracte temporal a jornada completa d'almenys 3 mesos de durada o 3.500 euros si és de 6 mesos. Si, a més, la persona contractada té diversitat funcional o és dona, l'import ascendeix en 500 euros més.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu fomentar l'emprenedoria i el manteniment del treball autònom de les dones, per a equiparar les possibilitats en el mercat d'homes i dones i impulsar la independència econòmica de les dones.

Destacats