Labora destina 6 milions d'euros perquè els Pactes Territorials realitzen projectes experimentals que incentiven l'ocupació

Guardar

Una persona usuària del Labora
Una persona usuària del Labora

La Conselleria d'Economia, a través de Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, destinarà 6 milions d'euros mitjançant el seu programa Avalem Territori perquè els Pactes Territorials puguen impulsar iniciatives experimentals de foment de l'ocupació en el territori valencià.

Els Pactes o Acords Territorials d'Ocupació són una eina dissenyada a la fi dels anys 90 amb l'objectiu d'incentivar l'ocupació des de la cooperació dels agents del territori més significatius a través de la participació de diferents institucions públiques, agents socials i representants del món de l'empresa.

Labora oferirà un màxim de 240.000 euros a cada Pacte Territorial per a l'execució de projectes de caràcter innovador o experimental en l'àmbit de l'ocupació, l'emprenedoria, l'economia social i el desenvolupament local.

Els projectes experimentals hauran de donar resposta a les necessitats específiques del territori mitjançant actuacions que afavorisquen la innovació en l'àmbit de l'emprenedoria, l'economia social, el desenvolupament local, i les condicions d'ocupabilitat.

En tot cas, els projectes hauran d'alinear-se amb els eixos de l'Estratègia d'Ocupació d'àmbit estatal o autonòmic, així com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l'Agenda 2030 per al desenvolupament Sostenible, especialment la promoció d'un desenvolupament socioeconòmic, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots.

Els Pactes Territorials poden sol·licitar les subvencions des d'aquest dilluns i fins al 5 de gener.

Avalem Territori

La idea central del projecte 'Avalem Territori' del servei públic valencià d'ocupació és desenvolupar un nou model de gestió que adapte l'exercici de les polítiques actives d'ocupació a la Comunitat Valenciana, de manera que les vincule i connecte amb les necessitats reals de les persones i de les empreses.

El pla 'Avalem Territori' té dos objectius: el diagnòstic de les necessitats i singularitats dels territoris valencians, i l'impuls de nous projectes innovadors i experimentals per a ajustar-se a les particularitats del teixit productiu en cada racó de la nostra Comunitat.

Un dels aspectes més nous consisteix en la realització d'una radiografia de la formació per a l'ocupació adaptada a cadascuna dels territoris. El diagnòstic territorial d''Avalem Territori', realitzat amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes, ha permés obtenir informació detallada de les característiques del mercat de treball en tots els municipis de la Comunitat.

Destacats