La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat es presenta com a model en la primera taula de treball nacional creada per a aquest àmbit

La Comissió Sectorial de Turisme configura un grup de treball en matèria de destinacions turístiques intel·ligents del qual forma part la Comunitat Valenciana

Guardar

Playa C.V
Playa C.V

Turisme Comunitat Valenciana ha convocat aquest divendres la III Assemblea General de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI), que s'ha celebrat per videoconferència.

La reunió ha sigut encapçalada pel director general de Turisme, Herick Campos, i en ella han participat Carlos Romero, director d'Investigació, Desenvolupament i Innovació Turística de Segittur; David Giner, coordinador de la Xarxa DTI-CV i per part d'Invat.tur el seu director, Paco Juan i Noelia Delgado.

Així mateix, aquesta Assemblea virtual ha congregat una àmplia representació dels 79 destins adherits a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana a través dels seus tècnics i de regidors de Turisme.

Durant, la seua intervenció, Herick Campos ha volgut destacar que "la Comissió Sectorial de Turisme ha configurat un grup de treball del qual forma part la Comunitat Valenciana, i el model de Xarxa de la qual de Destinacions Turístiques Intel·ligents, ha sigut presentat com a model i única xarxa amb estructura autonòmica".

En aquesta línia, ha agraït a assistents i membres de la Xarxa la seua labor diària per "contribuir a ser presents en aquesta pionera taula de treball a nivell estatal". I ha indicat que "el model que es va presentar de referència va ser el nostre, atés que no hi ha una altra comunitat amb un model tan avançat".

Així mateix, ha incidit en què "la creació d'aquesta taula és encara més rellevant en el context actual per l'arribada de fons europeus que es podran canalitzar a través d'iniciatives vinculades a les xarxes de Destinacions Turístiques Intel·ligents".

A més, el coordinador de la Xarxa, David Giner, ha informat sobre la proposta de modificació del Reglament de funcionament de la Xarxa DTI-CV, així com la revisió de la metodologia; al mateix temps que ha traslladat un breu balanç d'accions previstes en 2021 per part de la Xarxa.

El director general de Turisme ha clausurat aquesta trobada informant que "estem en una revisió del decret que regula l'Estatut de Municipi Turístic, tal com estableix el propi decret", al mateix temps que ha afirmat que "continuarà sent requisit obligatori per a accedir a aquest reconeixement estar en la Xarxa DTI-CV".

Finalment, ha explicat que "una vegada tinguem coneixement de la distribució dels fons europeus, als quals es podran acollir projectes com a plans de sostenibilitat en el destí i de digitalització, es convocarà una Assemblea Extraordinària per a informar els membres".

Xarxa DTI-CV

En l'actualitat ja hi ha 79 destins de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa DTI-CV. Des de l'última convocatòria de l'Assemblea, són 13 les noves incorporacions.
Destacats