La recuperació de la Comunitat Valenciana "tarda més del que es preveia" amb una ocupació hotelera que ronda el 50%

Guardar

Persones prenent el sol a la platja de Llevant, Benidorm
Persones prenent el sol a la platja de Llevant, Benidorm

L'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec) ha informat que l'ocupació hotelera oscil·la entre el 50 i 60 per cent de mitjana en la setmana de l'1 al 7 de novembre, unes dades que reflecteixen que "la recuperació turística està tardant més del que es preveia", ha lamentat.

Només els caps de setmana repunta la demanda, amb una ocupació mitjana del 63,3%, i la província de València registra la millor dada amb un 76%, ha explicat la patronal en un comunicat, sobre la base de l'informe que elabora setmanalment.

Hosbec ha lamentat que "aquestes dades estan lluny d'una normalitat i estan entre 20 i 30 punts per davall de valors registrats en tardors precovid".

A més, ha destacat que "el buit del Imserso es deixa notar ja d'una manera clara, sobretot en destins vacacionals com Benidorm (Alacant)". L'associació empresarial estima que "si l'Imserso estiguera en marxa l'ocupació hotelera de la ciutat podria estar en aquests moments entorn del 75%, això és, 20 punts per damunt de la registrada la setmana passada".

Així mateix, les seues "perspectives no són optimistes": "Encarem la primera fase de la temporada baixa que ens portarà des de mitjan novembre fins a les portes del Nadal, i el sector sobretot el vacacional, patirà molt".

En aquest sentit, el president d'Hosbec ha assenyalat que "la recuperació turística serà proporcional al mateix temps que tardem a passar a una fase de convivència normal amb la malaltia". "Ja hem assumit que el virus no se n'anirà i la simple dada de contagi o d'incidència acumulada sense rellevància hospitalària no pot condicionar l'activitat econòmica i social", ha sostingut.

BENIDORM

Una setmana més, Benidorm segueix la seua tendència a la baixa deixant en el camí 2,9 punts percentuals en la taxa d'ocupació respecte a la setmana anterior. Així, l'ocupació mitjana del destí se situa en 55,1%. Les estades de curta duració realitzades durant el cap de setmana eleven l'ocupació mitjana al 63,3%.

El turista nacional perd el seu predomini per primera vegada enguany i només suposa un 49,3% del total, mentre que el mercat internacional representa el 50,7%. El turista britànic durant aquesta setmana experimenta el creixement més accentuat, de 10 punts percentuals respecte a la setmana anterior.

Quant a la previsió entre el 8 i 14 de novembre, s'espera que siga "lleugerament superior" i arribe a un 56,9%. Actualment hi ha un total de 93 hotels associats a Hosbec oberts, el 82,3%.

COSTA BLANCA

Respecte a la resta de la Costa Blanca, sense incloure Benidorm, durant la setmana de l'1 al 7 de novembre ha registrat un 51,4% d'ocupació mitjana, la qual cosa suposa un descens de 3 punts. El cap de setmana aconsegueix aconseguir un 61,6% d'ocupació. Malgrat que diversos hotels fins i tot arriben a superar el 90% de les habitacions ocupades, no s'aconsegueix arribar als valors del cap de setmana anterior.

La Costa Blanca torna a ser la zona amb major incidència del turista internacional, amb un pes del 52,9% i, aquesta setmana, el mercat nacional suposa un 47,1%. Els principals mercats emissors continuen sent el belga i britànic.

Les previsions per a la setmana vinent "es veuen minvades" fins al 43,4%. L'oferta hotelera s'ha vist lleugerament reduïda amb 44 hotels associats a Hosbec oberts, el 86,3%.

VALÈNCIA

Els hotels de la província de València, amb un 61,5% d'ocupació mitjana, tornen a superar les seues previsions. Malgrat això, han vist reduïda la seua taxa d'ocupació en més de 12 punts percentuals respecte a la setmana anterior, la qual cosa suposa una volta a les dades observades abans del pont de Tots Sants.

Durant cap de setmana l'ocupació és del 75,7%, alguns hotels superen el 90% d'ocupació i algun establiment fins i tot ha aconseguit penjar el cartell de 'complet'. Segueix la gran incidència del mercat internacional amb un 44,7% de la quota total.

La previsió d'ocupació per a la següent setmana (del 8 al 14 de novembre) és del 62,1%, encara que s'espera superar aquesta estimació gràcies a les reserves d'última hora i el Gran Premi de motociclisme. El 90,3% dels hotels associats està obert.

CASTELLÓ

La província de Castelló també supera les previsions marcades, però experimenta un descens de 19,5 punts percentuals, amb el que registra una ocupació del 44,4%. El cap de setmana reflecteix un increment considerable respecte a la mitjana setmanal, amb un 62,1%.

El mercat nacional continua sent el predominant i supera el 86% del volum total. La previsió per a aquesta setmana en curs se situa en un 41,7%. El 63,2% dels hotels associats a Hosbec a Castelló estan oberts després dels últims tancaments produïts i encara estan previstos més tancaments per la fi de la temporada o falta de demanda.

Arxivat a:

Destacats