La Diputació destina 200.000 euros a renovar la senyalització de diverses carreteres valencianes

L’actuació arribarà a sis vies de la demarcació de L’Alcudia, que inclou La Costera, La Canal de Navarrés, La Vall d’Albaida i La Safor

Guardar

SEÑALIZACIÓN CARRETERAS
SEÑALIZACIÓN CARRETERAS

La Diputació de València, a través de l'Àrea de Carreteres, destinarà un total de 201.880 euros a renovar la senyalització de diverses carreteres pertanyents a la demarcació de L'Alcúdia, que engloba les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés, La Vall d'Albaida i La Safor. La inversió forma part del pla d'actuacions de millores funcionals que està previst dur a terme en aquesta demarcació en els pròxims mesos, amb l'objectiu de millorar la seguretat en les vies valencianes.

En concret, es va a procedir a renovar la senyalització vertical en un total de sis trams de la xarxa, que sumen en conjunt un poc més de 65 quilòmetres. En aquestes vies, el pas del temps i les condicions meteorològiques han anat desgastant les plaques i panells, de manera que a dia de hui, i segons es destaca en el projecte d'actuació, aquesta senyalització vertical es troba “deteriorada i envellida, per la qual cosa es fa necessària la seua reposició”.  Per a solucionar-ho, i d'aquesta forma garantir la correcta visibilització i interpretació dels senyals per part dels conductors, es va a procedir a la substitució en els sis trams objecte d'actuació de totes les plaques, cartells de llepes i panells direccionals existents.

Així mateix, es col·locaran balises de senyalització on corresponga i, en el cas de la CV-580, d'Anna a Dos Aguas, es reposaran les fites quilomètriques i es repintaran les marques vials al llarg de 1.250 metres. Les actuacions més destacades, quant a import, per suposar el 50% de la inversió total, i quant a la longitud dels trams de carretera afectats, són les que es duran a terme en les carreteres CV-589, de Moixent a Navalón, a La Costera, i CV-655, que uneix Fontanars amb el Pou Clar, a la Vall d'Albaida.

En ambdues vies se substituiran tots els senyals verticals al llarg de 20 quilòmetres –del PK 0 al 20.160, en el cas de la primera, i del PK 0,0 al 18.130, en el de la segona.  La resta del pressupost es distribuirà entre les carreteres CV-794, de Bocairent a Mariola (PK 0,0 a 11,700), a La Vall d'Albaida; CV-675, de Gandia a Simat (tram final, del PK 12,590 a 19,890) i CV-685, de Vilallonga a Ador (PK 0,400 a 2,690), ambdues a La Safor; i en la ja esmentada CV-580, d'Anna a Dos Aguas, entre Bolbait i Navarrés, en la comarca de La Canal. 1,28 milions per a manteniment en la demarcació de L'Alcúdia

La demarcació de L’Alcudia de Crespins abasta les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés, La Vall d'Albaida i La Safor. La substitució de la senyalització vertical en les sis carreteres ressenyades s'inclou en un projecte més ampli per al desenvolupament de diverses actuacions i millores funcionals en diverses vies de la demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany un poc més d'1,28 milions d'euros.

El diputat de Carreteres ha recordat que la Diputació de València inverteix cada any 40 milions d'euros en els més de 1.800 quilòmetres de la seua xarxa viària, dels quals la major part es destina a conservació i manteniment, amb actuacions que han anat encaminades a millorar l'estat de ferms, renovar senyalitzacions, construir rotondes, “actuacions que entre unes altres busquen dotar de major seguretat a la circulació de vehicles i reduir la sinistralitat derivada de punts negres o trams conflictius”.

Destacats