La Diputació de València presenta el projecte Life Libernitrates davant la Comissió Europea

Guardar

IMG_0846
IMG_0846

El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, va presentar davant la Comissió Europea el projecte Life Libernitrates, que està desenvolupant la Diputació de València dins del consorci format per Stichting Incubator, Università degli Studi di Genova, Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, el Consorci de la Ribera, Aigües de València, i la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià.

Amb un pressupost de 3.383.765 euros, aquest projecte s'enfoca des de la innovació tecnològica, les bones pràctiques, les accions d'apoderament ciutadà, la governança multinivell interadministrativa i les polítiques mediambientals i de gestió de recursos.

D'aquesta manera, Life Libernitrate, emmarcat dins del subprograma Life de Medi ambient i Eficiència de Recursos, traspassa les fronteres de projecte mediambiental de base tecnològica, convertint-se en un projecte d'apoderament ciutadà mitjançant l'ús d'aplicacions que estenen i fan més efectiu el dret a la informació pública dels ciutadans.

A més, estem davant un pilot d'acció interadministrativa mitjançant el treball conjunt de diverses entitats locals i la Diputació, i, posteriorment, amb altres esferes administratives implicades.

Cal destacar que el consorci del projecte s'ha compromés a aplicar en el seu funcionament un estricte codi de Responsabilitat Social Corporativa i Compra Pública Verda, la qual cosa converteix a aquest projecte en un exemple de bones pràctiques a seguir i de transparència mitjançant l'exhibició pública de les seues auditories i avaluació.

Tot això, per a aconseguir la reducció de contaminació per nitrats en el cicle integral de l'aigua gràcies a l'ús d'un nou filtre de sílice obtingut de palles.

Arxivat a:

Destacats