La Diputació busca dones empresàries del món rural per a inspirar a joves emprenedores

La iniciativa ‘Dones referents en l'entorn rural’ naix amb l'objectiu de donar a conéixer històries d'èxit que servisquen com a exemple a totes aquelles que es plantegen llançar els seus negocis en el món rural

Guardar

Eli García se reúne con FADEMUR foto_Abulaila (2)
Eli García se reúne con FADEMUR foto_Abulaila (2)

L'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, en col·laboració amb FADEMUR (Federació d'Associacions de Dones Rurals), ha posat en marxa ‘Dones referents del món rural’, una iniciativa pionera que pretén convertir-se en tot un punt d'inflexió per a l'emprenedoria femenina rural, premiant la seua dedicació, trajectòria i atreviment, i donant-li veu a la seua història i negoci.

Es tracta de buscar i donar a conéixer històries d'èxit de dones empresàries, forjades a través de l'esforç i el sacrifici en un món ple d'obstacles per a elles, malgrat la qual cosa han fet de les seues empreses un referent en la seua zona, ja siga pels seus mètodes de treball, per recuperar activitats tradicionals, innovar i incorporar la tecnologia, generar nova indústria o industrialitzar activitats locals.

L'objectiu final de visibilitzar a estes dones referents és que servisquen d'inspiració a les joves que es plantegen llançar els seus negocis en l'entorn rural i no coneixen històries d'èxit que les avalen, necessitat detectada en les formacions d'emprenedoria realitzades fins al moment.

Per a la diputada d'Igualtat, Eli García, el projecte possibilitarà el reconeixement de la dona en el món rural perquè "les dones agricultores, ramaderes, empresàries, fins i tot les dones ocultes en l'economia submergida, en definitiva, les dones que treballen en diferents sectors existeixen, són ací, als nostres pobles, desenvolupant diferents activitats i treballs i és necessari que es reconeguen les seues aportacions tant a l'economia productiva com a la reproductiva".

Fases del projecte i perfils de dones

El projecte consta de 4 fases. En la primera d'elles, que finalitza el 18 de setembre, s'hauran d'inscriure totes aquelles dones interessades que complisquen amb el requisit de desenvolupar la seua activitat en poblacions rurals de la província de València.

La segona fase servirà per a fer la selecció de les candidates que complisquen els criteris per a convertir-se en referents de la seua zona i el seu sector, les quals seran entrevistades i gravades en la fase 3. Finalment, la fase final consistirà a difondre i donar a conéixer la labor de totes elles, a través de les xarxes socials i d'altres mitjans de comunicació, amb la finalitat d'arribar, precisament, a les noves generacions del món rural perquè compten amb diverses fonts d'inspiració.

Amb l'objectiu que la majoria dels oficis estiguen representats en el projecte, s'han creat 4 categories, que al seu torn engloben multitud de professions: matriarca (artesanes, forneres, indústria, hostaleria, alimentació, mestres…); jove lluitadora (nova gastronomia, artesanes modernes, noves terrissaires, indústria, nova generació en empresa familiar); jove terra i xarxa (dissenyadores, publicistes, programadores, escriptores, il·lustradores, blogueres, artistes, periodistes,); i cuidadores de l'essencial (apicultores, agricultores, ramaderes, enginyeres agrònomes, biòlogues…)

Arxivat a:

Destacats