La Comunitat Valenciana va créixer un 0,7% fins a març, igual que la mitjana, segons l'AIReF

Guardar

puerto (APV)
puerto (APV)

Andalusia, Aragó, Múrcia, Navarra i La Rioja van ser les regions que més van créixer en el primer trimestre a nivell intertrimestral, en fer-ho per damunt de la mitjana nacional (+0,7%), segons l'estimació de PIB de les CCAA publicada aquest divendres per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

A nivell intertrimestral, la comunitat que més va créixer va ser Navarra (+1%), seguida d'Andalusia, Aragó, Múrcia i La Rioja, en tots els casos amb un avanç de la seua activitat econòmica del 0,9%. Altres regions que van pujar per damunt de la mitjana nacional (+0,7%) van ser Balears (+0,8%) i Castella-la Manxa (+0,8%), mentre que les que van registrar el mateix repunt del 0,7% van ser Cantàbria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia i País Basc.

L'anàlisi, elaborat mitjançant la metodologia d'estimació trimestral per CCAA del PIB (Metcap) creada per la divisió d'anàlisi de la institució, es realitza una vegada l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat la dada d'avanç trimestral del PIB d'Espanya, que reflecteix un avanç del 0,7% del PIB.

Per sota de la mitjana nacional es van situar Astúries (+0,5%) i Canàries, Castella i Lleó i Extremadura, en aquests tres últims casos amb un avanç de la seua economia del 0,6%.

A nivell interanual, l'economia espanyola va registrar un creixement del 2,4% en el primer trimestre de l'any, que va ser superat per Andalusia (+2,6%), Balears (+2,5%), Cantàbria (+2,9%), Castella-la Manxa (+2,8%), Madrid (+2,8%) i Navarra (+2,8%).

UN 2,2% MÉS EN COMPARACIÓ AL 2018

Aragó va créixer al mateix nivell que la mitjana nacional (+2,4%), juntament amb Galícia i Múrcia, mentre que la resta va presentar un alça del seu PIB inferior entre gener i març: Astúries (+2,2%), Canàries (+2,2%), Castella i Lleó (+2,3%), Catalunya (+2,3%), Comunitat Valenciana (+2,2%) i La Rioja (+2,1%).

Per la seua banda, les comunitats autònomes que van presentar un menor creixement en el primer trimestre de l'any van ser País Basc (+1,9%) i Extremadura (+1,8%).

Destacats