La Comunitat Valenciana lidera l'augment de l'ocupació en el sector serveis al juny amb una pujada del 3%

Guardar

Trabajo camarero EP
Trabajo camarero EP

Totes les comunitats autònomes van presentar en el sisé mes de l'any taxes interanuals positives en les dades d'ús del sector serveis respecte al mateix mes de 2018. La Comunitat Valenciana va ser la que va registrar l'increment més gran de l'ocupació (+3%), mentre que Balears es va anotar el menor (+0,2%).

En l'àmbit nacional, el sector serveis va registrar un augment de la seua facturació del 2,2% el mes de juny passat en relació al mateix mes de 2018, segons dades provisionals publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta taxa, amb la qual els serveis encadenen ja 70 mesos d'ascensos interanuals, és 2,1 punts inferiors a la registrada al maig (+4,3%).

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va augmentar un 4% interanual al juny, taxa sis dècimes per davall de la del mes de maig.

Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació en el sector serveis va créixer en el sisé mes de l'any un 1,6% en taxa interanual, dues dècimes menys que al maig. Amb aquest repunt, el sector suma ja 63 mesos de creixement interanual de l'ocupació.

En termes mensuals (juny sobre maig) i eliminat l'efecte de calendari i l'estacionalitat, la facturació del sector serveis repuntà un 0,1%, enfront de la reculada del 0,1% que va experimentar al maig i l'avanç mensual del 0,6% d'un any abans.

LES VENDES DEL COMERÇ PUGEN UN 0,7%

Les vendes del comerç van registrar una pujada del 0,7% al juny, mentre que la facturació dels altres serveis va presentar un augment interanual del 4,9%.

L'increment de la facturació del comerç es va deure a l'avanç en un 2,3% de les vendes del comerç majorista, ja que la facturació del comerç minorista va retrocedir un 0,1% i la venda i reparació de vehicles i motocicletes va caure un 5,4% interanual.

Dins dels altres serveis, les vendes van augmentar en tots els sectors. Els majors repunts van correspondre a activitats professionals, científiques i tècniques (+6,7%) i activitats administratives i serveis auxiliars (+6,3%), seguits d'hostaleria (+5,6%), transport i emmagatzematge (+3,4%) i informació i comunicacions (+3,2%).

Quant a l'ocupació, l'ocupació en el sector serveis va registrar el mes de juny passat un creixement interanual de l'1,6%, gràcies, sobretot, als avanços de l'ocupació en informació i comunicacions (+2,9%) i activitats administratives i serveis auxiliars (+2,3%).

LES VENDES PUGEN EN 14 COMUNITATS PERÒ TOTES CREEN MÉS OCUPACIÓ

El mes de juny passat només els comerços de Balears (-0,8%) i Canàries i Aragó (-0,1% en tots dos casos) van reduir les seues vendes respecte al mateix mes de 2018, mentre que els de les catorze regions restants les van incrementar.

Els augments més importants es van donar a Extremadura (+4,8%), Madrid (+4%) i Andalusia (+3,7%), mentre que els menors van correspondre a Catalunya (+0,7%) i Galícia i Navarra, amb un repunt del 0,8% en tots dos casos.

Destacats