La campanya de rebaixes generarà 24.850 contractacions a la Comunitat Valenciana, un 8,5% més

Guardar

Cartell de rebaixes en l'aparador d'un comerç
Cartell de rebaixes en l'aparador d'un comerç

La temporada de rebaixes de gener i febrer preveu generar 24.850 contractacions a la Comunitat Valenciana, un 8,5 % més que l'any passat, impulsada pel comerç tradicional però, sobretot, per l'electrònic, a causa de les noves preferències dels consumidors i a la incertesa de la sisena ona de coronavirus, segons les previsions d'Adecco per a aquesta campanya.

Això suposa que la regió valenciana se situarà per sobre de la mitjana del país (situada en el 7,5 %), gràcies a la recuperació del turisme i a la presència destacada de la logística. Només Catalunya la superarà en nombre de contractacions, amb una previsió de 28.100.

Per províncies, València espera subscriure 18.400 contractes (+9 %), Alacant més de 3.500 (+7 % interanual) i Castelló uns 2.875 (+7 %).

Com ha vingut ocorrent en els últims dos anys, la força de les contractacions se centrarà en l'e-commerce i no tant en la tenda física que pot veure's afectada per restriccions d'aforaments i horaris depenent de com seguisca evolucionant la situació epidemiològica.

Els sectors vinculats al comerç i especialment a l'e-commerce són els que més ocupació generaran en la campanya de rebaixes: la distribució, el retail, la logística, i el transport seran els impulsors d'aquesta ocupació. Així, dependents, promotors, comercials, teleoperadores i hostesses seran alguns dels perfils més demandats d'aquesta campanya.

Però ja no només es demanda personal per a les tendes físiques, sinó que, gràcies al comerç online, s'ha vist reforçada la incorporació de treballadors destinats a la preparació i la distribució de comandes: empaquetadores, mossos, carretillers i treballadors de l'anomenada última milla, els vertaders protagonistes d'aquesta campanya de rebaixes.

Arxivat a:

Destacats