L'oci valencià, davant la seua obertura: "Fa huit mesos que estem preparant-nos i ara hem de demostrar-ho"

Guardar

pub ocio
pub ocio

La Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (FOTUR) llança una campanya de conscienciació social davant la reobertura dels locals d'oci nocturn, amb vídeos sobre les mesures sanitàries per a la seua difusió en Tik Tok, Instagram i Facebook.

"És molt important que siguem més exemplars que mai i complim totes les mesures. Fa huit mesos que estem preparant-nos, i ara és quan hem de demostrar-ho", reivindica en un comunicat el secretari general, Juanjo Carbonell.

Després de la resolució de la Conselleria de Sanitat del 9 de desembre, aquests locals poden obrir duent a terme les activitats de restauració i hoteleria compatibles amb la seua llicència o autorització, en l'horari que corresponga.

Aquesta activitat s'haurà d'ajustar a les mesures preventives, limitacions d'aforament i altres condicions establides per la normativa sanitària vigent per als establiments d'hoteleria i restauració, incloses les limitacions horàries.

FOTUR, "conscient" de la importància que té la reobertura per al sector, demana que vaja acompanyada d'un "exquisit" compliment per part d'empresaris, treballadors i consumidors de "totes i cadascuna de les mesures sanitàries". "Ha de primar la salut de les persones abans que el benefici econòmic", defén el seu president, Víctor Pérez.

En la campanya es recorden totes les mesures que s'implanten: presa de temperatura; ús de gel hidroalcohòlic; distància interpersonal d'1,5 metres; ús de mascareta; senyalística de local; compliment de la guia Covid-19 en l'oci; un terç d'aforament en l'interior del local; distància de dos metres entre taules en l'interior d'establiments i 1,5 en terrasses exteriors; taules com a màxim per a sis persones; consum sempre assegut en taula; prohibició de pista de ball; aforament màxim permés visible en l'entrada; difusió de les normes en megafonia i pantalles.

Destacats