L'IVIA gestionarà directament la concessió de llicències de material vegetal

Guardar

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha anunciat que l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) assumix la gestió directa de l'explotació de les noves varietats obtingudes en projectes d'investigació del propi IVIA.

Així ho ha expressat Rodríguez Mulero durant la seua compareixença en la sessió de hui de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Corts Valencianes, i ha afegit que d'esta manera, la Fundació Agroalimed cessa en estes funcions que venia realitzant des de 2006, després de l'acord aconseguit pel Consell Rector de l'IVIA en la seua reunió de dijous passat, 23 de juny.

D'esta manera, el consell rector dóna llum verda per a anul·lar el conveni firmat entre IVIA i Agroalimed en 2006 perquè gestionara l'explotació de les obtencions vegetals desenvolupadess per l'IVIA.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic d'Agricultura ha informat sobre la política de concessió per l'IVIA de les llicències de material vegetal i ha defés una investigació agrària pública, amb recursos, orientada a les necessitats dels agricultors i que responga a les demandes dels consumidors.

Així mateix, Rodríguez Mulero ha detallat la política de concessió per l'IVIA de les llicències de material vegetal, de les que, ha explicat, hi ha tres tipus: les de varietats concedides fins a 2006, les llicències de material obtingut en col·laboració amb l'INIA en projectes d'investigació cofinançats per este organisme, i les llicències de material obtingut o obtenidoen col·laboració per l'IVIA posteriors al 6 d'abril 2006.

En total, s'han comercialitzat 16 varietats de fruiters, de les que huit corresponen a cítrics i s'han ingressat 800.000 euros per royalties.

Destacats