L'IVF presentarà un nou pla de viabilitat per a reconvertir la Societat de Garantia Recíproca en un instrument a favor de les empreses

Guardar

foto_portada_IVF
foto_portada_IVF

La Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF), presentarà un nou pla de viabilitat que permeta reconvertir la Societat de Garantia Recíproca (SGR) en un instrument a favor de les empreses perquè "passe a ser una solució i no un problema per a les pimes".

Així ho ha anunciat el President de la Generalitat, Ximo Puig, després de mantenir una reunió de treball amb el president del IVF, Manuel Illueca, a la qual també ha assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler. En la trobada s'han abordat les tres línies principals de treball que l'entitat durà a terme el pròxim trimestre amb l'objectiu de millorar la capacitat de resposta del Govern valencià a la situació econòmica, segons ha explicat Puig. Així mateix, ha remarcat la importància del treball realitzat per aquesta institució, que és "fonamental per a garantir que la transformació del model productiu es puga produir".

La SGR, entitat financera orientada a facilitar l'accés al crèdit de les pimes, "era una bomba" per a la Generalitat valenciana que podia repercutir en pèrdues per valor de 700 milions d'euros, ha detallat el cap del Consell. Per açò, des del IVF s'impulsarà un primer eix de treball per a elaborar a curt termini un pla de viabilitat alternatiu, ja que l'actual "no està donant els fruits esperats", ha lamentat Illueca.

Tal com ha indicat el president del IVF, la reestructuració de la SGR és una qüestió "que la societat valenciana demanda". "Necessitem tenir una palanca al marge del IVF que estiga al servei de la societat valenciana i que permeta mitigar riscos en determinats sectors", ha afegit.

Serveis financers per a municipis

Altre dels eixos d'actuació que focalitzaran l'activitat del IVF a curt termini serà la implantació d'un pla, en coordinació amb les diputacions, que permeta fer arribar els serveis financers a diferents municipis de les províncies de València, Alacant i Castelló. "Tenim en marxa un procés de reducció del nombre d'oficines bancàries a la Comunitat Valenciana que està afectant de manera important a un segment de població que no té la possibilitat d'accedir als serveis d'Internet, com a persones majors o amb pocs recursos", ha afirmat Illueca.

En aqueixa línia, el cap del Consell ha destacat que "es pot iniciar un temps per al IVF i consolidar així l'ambició que té la Generalitat de donar resposta financera a aquells exclosos, tant en l'àmbit dels microcrèdits com en l'àmbit dels serveis financers, ja que en aquests moments hi ha persones amb un grau important d'exclusió".

Així, aquest pla per a municipis materialitza la intenció del Govern valencià que el IVF siga "un instrument no solament per a les pimes, sinó també per a les persones amb major dificultat", ha asseverat Puig.

Mecanismes de govern corporatiu

L'última línia de treball consistirà a impulsar una reforma en profunditat dels mecanismes de govern corporatiu del IVF per a "prestigiar la institució, dotar-la d'independència i professionalitzar-la", ha detallat Illueca. Per açò ha anunciat que, a curt termini, "hi haurà nomenaments de persones independents en el consell i en el comité d'auditoria".

També d'ara endavant, ha prosseguit Illueca, "el director general de l'Institut haurà de complir els requisits d'idoneïtat del Banc d'Espanya". S'inicia així un camí quant als nomenaments del Govern valencià on "hi haurà restriccions que asseguren la idoneïtat de les persones que s'ocupen de segons quines responsabilitats", ha conclòs.

Destacats