L'Ajuntament aprova una auditoria laboral a Mercavalència

Guardar

pleno
pleno

Amb els vots a favor de l'equip de Govern (Compromís, PSPV i València en Comú) i del Partit Popular, el Ple municipal ha aprovat una moció alternativa en què proposa, «com a mostra de la seua lluita contra la precarietat en els contractes de treball», una auditoria laboral a Mercavalència. A més, l'Ajuntament ha expressat «el seu enter i ferm compromís a lluitar, dins de les seues competències, contra la precarietat laboral i les situacions irregulars dels autònoms a la ciutat de València».

A més, l'Ajuntament es compromet a regularitzar la situació dels treballadors de la Cooperativa de Treball Associat Work Man ACP en Mercavalència, en cas que es corroboren els fets que manifesta la resolució de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Aquesta alternativa ha estat proposada després que el grup municipal Ciutadans presentara una moció sobre els treballadors de Mercavalència «en situació laboral irregular», grup que ha votat en contra de l'alternativa.

El regidor de Ciutadans Fernando Giner ha expressat que «no vol que l'Ajuntament estiga en una empresa que contracte falsos autònoms», en referència a Mercavalència on l'Ajuntament participa en un 51% i on una cooperativa de treball associat va guanyar el concurs públic. Davant aquestes crítiques, la regidora del Partit Popular María Jesús Puchalt ha dit que eren «paraules poc rigoroses i no adequades», així mateix ha expressat que durant els anys que ella ha estat presidenta de Mercavalència no ha conegut cap irregularitat.

L'actual president de Mercavalència i regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha expressat que en el Govern municipal «no són contraris a les cooperatives» i ha destacat que la cooperativa de treball associat Work Man ACP va guanyar el concurs públic. «Van ser els treballadors els que decidiren en assemblea presentar-se al concurs», ha dit Galiana. A més, l'edil ha aclarit al grup Ciutadans que en Mercavalència no hi ha diners públics i «no els costarà res als valencians i les valencianes».

Durant la sessió plenària també s'ha debatut la proposta del regidor Narciso Estellés (Ciutadans) perquè s'emeta un informe sobre els projectes del Pla Confiança que incloga les dates de licitació i execució previstes dels projectes, així com que s'informe «del resultat de les negociacions amb la Generalitat per a cada projecte pendent».

La proposta, que comptava amb el suport del Grup Popular, ha sigut rebutjada pel Govern municipal, ja que tota la informació en qüestió està disponible per als grups en el si de la Comissió d'Urbanisme. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha criticat que l'oposició assegura buscar l'agilitat en l'acció «però, amb aquesta proposta, el que fan és donar més treball als serveis municipals pel sol gust de veure com van d'avançats o no els projectes». El debat ha consistit en un encreuament d'acusacions entre l'oposició, que ha criticat al Govern de no portar endavant les iniciatives, i el regidor Sarrià, qui ha assegurat tot el contrari: que s'executa un enorme nombre d'inversions, «la majoria de les previstes en el Pla Confiança estan en fase de licitació o ho estaran abans de concloure l'any, i hi ha unes altres en fase de redacció de projectes», ha afirmat l'edil.

Arxivat a:

Destacats