Jorge Rodríguez: “El sector tèxtil valencià és un dels grans motors de la reindustrialització”

En 2016, el sector del tèxtil llar ha registrat més de 22.000 ocupacions directes en terres valencianes, amb una xifra de negoci d’1.950 milions d’euros

Guardar

rodriguez-frankfurt-1
rodriguez-frankfurt-1

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dijous a Frankfurt que “el sector tèxtil valencià és un dels grans motors de la reindustrialització”, durant la visita als estands dels empresaris locals en Heimtextil, el certamen del sector tèxtil més important del món, amb 2.850 expositors i més de 100.000 visitants de 140 països.

La participació nacional en Heimtextil consta de 117 expositors, dels quals 71 són de la Comunitat Valenciana i d'ells 45 de la província de València, amb presència majoritària d'empresaris de la Vall d'Albaida, que compta amb 34 estands a Frankfurt. La rellevància de la tèxtil llar en terres valencianes es posa de manifest amb les dades de 2016, on el sector, amb prop d'1.400 empreses, va registrar més de 22.000 ocupacions directes, amb una xifra de negoci d'1.950 milions d'euros.

Rodríguez, que ha seguit d'a prop el renaixement de la indústria tèxtil valenciana com alcalde d'Ontinyent, ha destacat en terres alemanyes la “capacitat del sector per a reinventar-se” en temps de delicada conjuntura econòmica, així com “la innovació i l'esperit emprenedor d'aquests empresaris que mantenen molt viva la indústria valenciana del tèxtil i la seua projecció en l'exterior”.

Eixa projecció es reflecteix en les xifres d'exportacions de les empreses valencianes de la tèxtil llar el passat any, per damunt dels 800 milions d'euros. En paraules de Rodríguez, “aquest és un sector internacionalitzat, amb un valor afegit molt alt per a València i les seues comarques, que a més comença a invertir la tendència de la crisi i a generar ocupació”.

El president de la Diputació ha recorregut els estands valencians en Heimtextil al costat del regidor de Política Econòmica d'Ontinyent, Pablo Úbeda, i els representants de l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), que han coincidit amb Rodríguez a l'hora d'assenyalar que aquest sector “vertebra el territori valencià, amb un clúster molt potent localitzat en les comarques centrals”.

La Fira Tèxtil de Frankfurt inaugura el calendari firal de l'any en el sector i sol ser el termòmetre per als empresaris del ram, que enguany compten amb “una expectativa de creixement alta”, segons apunten fonts d’ATEVAL, que en Heimtextil s'encarrega de cercar espais favorables per al posicionament dels empresaris del tèxtil valencià.

Destacats