L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha esgotat el pressupost de les seues línies bonificades després de rebre 587 sol·licituds de finançament en 2024 per valor de 219,7 milions d'euros.
"L'alta demanda rebuda en tot just quatre mesos supera el pressupost assignat per a cobrir l'ajuda que porten incorporada estos préstecs bonificats, la qual cosa confirma l'èxit d'este producte financer", ha explicat el director general de l'IVF, Enrique Montes, qui ha indicat també que "estes sol·licituds en tramitació, que aniran resolent-se en les pròximes setmanes, s'atendran fins a esgotar el pressupost disponible".
L'ampliació del període de vigència del Marc Temporal d'Ajudes d'Estat fins a juny de 2024 va permetre que l'IVF reeditarà el mes de gener passat les seues línies bonificades facilitant així que autònoms, pimes i grans empreses pogueren accedir a préstecs que comporten un percentatge d'ajuda en forma de tram no reembossable, que pot arribar a ser de fins al 30% del capital concedit.
En concret, durant els primers mesos d'enguany persones treballadores per compte propi i empreses de la Comunitat Valenciana han pogut sol·licitar préstecs acollits a les línies bonificades Reactiva FEDER i Gran Empresa Industrial.
Així, fins al 15 de maig s'han rebut 570 sol·licituds de finançament a través de la Línia Reactiva FEDER (per a autònoms i pimes) per un valor conjunt de 188,4 milions d'euros, mentre que a través de la Línia Gran Empresa Industrial (per a companyies del sector industrial amb plantilles de més de 250 treballadors) s'han rebut 17 sol·licituds per valor de 31,3 milions d'euros.
Ara l'IVF disposa de termini fins al 30 de juny per a resoldre estes sol·licituds i adjudicar les operacions que actualment es mantenen en estudi. Cal recordar que en 2023, l'Institut Valencià de Finances va formalitzar un total de 527 operacions de finançament bonificat, per un import conjunt de 162 milions d'euros.
Com ha explicat el director general de l'IVF, "el Marc Temporal d'Ajudes d'Estat aprovat per a impulsar l'economia i fomentar la inversió en moments crítics, com els patits per la crisi de la COVID-19, la guerra d'Ucraïna o l'increment dels preus de l'energia, ha permés que empreses i autònoms pogueren accedir a préstecs bonificats IVF quan més necessitaven eixe suport, i l'alta demanda rebuda per a accedir a estos productes financers confirma el seu èxit".
"La fi de la vigència del Marc Temporal el pròxim 30 de juny i la retirada progressiva dels estímuls indiquen que, a poc a poc, la situació ha de normalitzar-se i que estos estímuls i ajudes a l'economia aniran reduint la seua intensitat", ha explicat el director general.