Ivace innovació notifica ajudes per valor de 15,3 milions d'euros per al desenvolupament de projectes d'I+D+i

Guardar

poligono
poligono

La unitat d'innovació de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha notificat a 332 empreses ajudes per un valor total de 15,3 milions d'euros per al desenvolupament de projectes de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació.

En total, Ivace innovació ha recolzat 374 projectes de recerca i desenvolupament, de nous productes, de posada en marxa o readaptació de processos amb metodologies noves i ecoeficients i de desenvolupament de solucions innovadores en Tecnologies d'Electrònica, Informàtica i Comunicació (TEIC) en les empreses, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assenyalat que aquestes ajudes s'emmarquen dins del Pla d'I+D+i Empresarial de l'Ivace "amb el qual hem creat un marc estable de finançament per a les xicotetes i mitjanes empreses, dinamitzador i amb mesures enfocades a impulsar la seua competitivitat".

Climent ha destacat que l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial "ha incrementat en un 26,2% el pressupost inicial d'aquestes convocatòries fins a aconseguir els 15,3 milions d'euros de suport" per a així "recolzar el nombre més gran de projectes possibles; projectes amb un alt component diferenciador, innovadors i amb un grau de complexitat elevat".

Les convocatòries d'I+D Pime, I+D en Cooperació i Innovació de 2020 han experimentat un increment "generalitzat" en el nombre de projectes presentats, en la inversió mobilitzada per les xicotetes i mitjanes empreses per a l'execució dels mateixos i per impacte excel·lent de certs programes, com el programa InnovaTEIC.

A través d'aquest programa (InnovaTEIC), Ivace Innovació ha subvencionat un total de 124 iniciatives d'empreses tecnològiques i de béns d'equip, la qual cosa representa el 44% del total d'ajudes concedides dins de la convocatòria d'innovació.

Quant als increments i en comparació amb l'exercici de 2018, el nombre de projectes presentats a aquestes convocatòries ha crescut un 36% fins a les 574 sol·licituds presentades i la inversió de les empreses ha augmentat un 70% fins a aconseguir els 37,7 milions d'euros.

RECERCA DE QUALITAT

Sobre aquest tema, el conseller ha valorat que són dades "més que positives" i "evidencien l'aposta del teixit empresarial de la Comunitat per la recerca de qualitat, i pel desenvolupament de productes innovadors que els faça guanyar quota de mercat".

En aquest sentit, ha remarcat que les empreses que inverteixen en I+D+i "no sols guanyen en competitivitat, sinó que poden obtenir deduccions fiscals i bonificacions en la seua quota de la Seguretat Social a través del servei Entitat de Certificació de l'Ivace".

L'Ivace és l'única entitat pública de la Comunitat acreditada per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) per a l'emissió de certificats d'I+D i innovació tecnològica. A través d'aquest servei, les empreses que invertisquen en I+D+i poden obtenir deduccions d'un 25% en activitats d'I+D , deduccions d'un 12% en activitats d'innovació i bonificacions d'un 40% en la quota empresarial de la Seguretat Social per la contractació de personal investigat.

A més, Ivace gestiona l'obtenció del segell PIME Innovadora i el segell de Jove Empresa Innovadora; marques de prestigi que permet a les pimes compatibilitzar les deduccions fiscals per activitats d'I+D+i amb la bonificació de la seguretat social.

Arxivat a:

Destacats