La inflació valenciana continua en ascens amb xifres de rècord

L'IPC creix set dècimes al juliol i puja fins al 10,9% a la Comunitat Valenciana

Guardar

Un home mirant els preus dels productes en un supermercat
Un home mirant els preus dels productes en un supermercat

Disparada i sense control. La inflació contínua marcant xifres de rècord i se situa, el mes de juliol, en el 10,9%, sent la xifra més alta des de setembre de 1984, segons les dades avançades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat set dècimes més respecte al registrat al juny, en tots dos casos per damunt de la mitjana nacional, tal com reflecteixen les dades. L'increment percentual acumula ja tres mesos en 2022 per damunt del 10%.

Un consumidor mitjà que haja comprat des de principi d'any, amb els mateixos béns i la mateixa quantitat que l'any passat, haurà pagat per ells un 8,8% més.

Segons l'INE, l'escalada de l'IPC anual es deu, principalment, a la pujada dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, la qual va registrar una baixada el juliol de 2021, però ara presenta una pujada del 12,5% a causa de la carn, llet, formatges, ous, pa i cereal, i al comportament del vestit i calçat, els preus del qual baixen menys que l'any passat, ja que han augmentat en un 5%. A més, l'encariment de l'habitatge, amb una pujada del 23% a causa dels elevats preus de l'electricitat també ha afectat els preus.

En el conjunt d'Espanya, l'IPC ha pujat un 10,8% al juliol en relació amb el mateix mes de 2021, 0,6 punts per damunt de juny. Els preus han pujat sense excepció en totes les comunitats autònomes i la variació anual supera el llindar de dues xifres excepte Madrid i Canàries, que es queden prop del temut 10%. Els augments més notables s'han produït a Navarra i La Rioja (1,2 i 1,1 punts respectivament), mentre que el repunt menys significatiu és el de l'autonomia madrilenya, amb una diferència d'una dècima.

Destacats