El Govern apujarà l'SMI en 2023 per a fer front a la inflació actual

"El Govern té la necessitat de complir més que mai amb el seu compromís"

Guardar

La vicepresidenta segona Yolanda Díaz junt amb el president Ximo Puig
La vicepresidenta segona Yolanda Díaz junt amb el president Ximo Puig

El Govern d'Espanya apujarà el salari Mínim Interprofessional (SMI) en 2023. Com ha explicat el secretari d'Estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, "amb la inflació actual, el Govern té la necessitat de complir més que mai amb el seu programa i amb el compromís d'equiparar l'SMI al 60% del salari mitjà espanyol". En aquest sentit, ha avançat que, el pròxim mes de setembre, la Comissió d'Experts es reunirà per a fixar quin és l'increment per a 2023.

"Procedirem a apujar el salari per a l'any que ve. Aquesta és una gran política de molt d'èxit i més necessària que mai per a fer front a l'efecte de la inflació en els qui pitjor el passen, aquells que estan cobrant els salaris més modestos", ha afegit Pérez Rey.

En l'actualitat, l'SMI està en els 1.000 mensuals en 14 pagues, i podria arribar fins als 1.049 euros. Tant la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, com els sindicats s'han mostrat partidaris d'aquest increment salarial per a l'any vinent. No obstant això, des de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) no estan molt d'acord.

D'altra banda, preguntat per les negociacions dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2023, Pérez Rey ha assenyalat que "van començar a principis d'aquest mes i van per molt bon camí". En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que els PGE donen "satisfacció a necessitats socials àmpliament demandades per la ciutadania" i per a això, ha afegit, "han de ser el més ampli i socialment ambiciosos que es puga".

Destacats