Gestalgar continua la renovació de la xarxa d'aigua potable amb ajuda de la Diputació

El municipi destinarà a aquesta obra els 59.000 del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles als quals sumarà 51.000 euros procedents d’una ajuda directa de la institució

Guardar

2016-10_Gestalgar-agua
2016-10_Gestalgar-agua

L'Ajuntament de Gestalgar donarà enguany un nou impuls als treballs de renovació de la xarxa de proveïment d'aigua potable, gràcies al segon Pla d'Inversions Financerament Sostenibles impulsat per la Diputació de València. En concret, al municipi de Los Serranos li corresponen d'aquest segon PIFS un total de 59.109 euros, als quals podrà sumar 50.900 euros addicionals que la institució provincial li ha concedit per a poder completar el projecte elaborat pels tècnics municipals.

Fa ara 13 anys, Gestalgar va iniciar el procés de substitució progressiva d'una xarxa de proveïment que, segons explica el seu alcalde, Raúl Pardos, “data dels anys 60 i encara compta amb canonades de fibrociment”. Les actuacions, que s'han anat realitzant a mesura que el consistori anava comptant amb disponibilitat pressupostària, han permès que al llarg d'aquest temps s'anara renovant part d'aquest sistema, al mateix temps que es revisaven també les xarxes de sanejament i clavegueram i es reurbanitzaven els carrers i voreres afectades.

Per al primer edil, l'objectiu fonamental de la intervenció sobre la xarxa d'aigua potable, a més de substituir la canalització, és “optimitzar els recursos hídrics del municipi, doncs encara que afortunadament no tenim problemes de proveïment, sí som conscients dels avantatges que suposa comptar amb una xarxa eficient”. En aquest sentit, les intervencions en la xarxa s'han aprofitat per a millorar el sistema de bombes, sectorizar la distribució i regular les pressions per a igualar-les en tot el terme.

No obstant açò, malgrat tot el realitzat, Pardos reconeix que “encara queda molt per fer”. “Es tracta d'un projecte molt ampli, que afecta a tot el casc urbà, i el cost del qual és excessivament elevat, per la qual cosa un municipi com Gestalgar no es pot plantejar realitzar-ho si no és per fases”, explica el primer edil.

En aquests 13 anys s'han destinat a aquests treballs al voltant de 700.000 euros, la qual cosa suposa una inversió mitjana de 53.800 euros per any. “Enguany, no obstant açò, gràcies a la doble aportació de la Diputació de València es podrà donar un important impuls a la renovació, sense que es vegen afectades altres necessitats, ja que l'ajuntament podrà escometre el projecte sense necessitat de recórrer, com fins ara, a altres fonts, com el PPOS”, ha destacat l'alcalde de Gestalgar.

Respecte al Pla Provincial d'Obres i Serveis, Raúl Pardos ha aprofitat per a agrair el canvi de criteris aplicat per la Diputació de València. El municipi ha rebut enguany més de 100.000 euros en ajudes provincials, una quantitat que el consistori podrà utilitzar per a escometre altres actuacions, com per exemple la rehabilitació dels locals d'atenció pública i dels despatxos administratius en la casa consistorial i en l'agència de lectura, i la renovació de distribucions en els habitatges socials municipals.

Destacats