La Fundació Caixa Ontinyent potencia el programa d'Educació Financera

Des del seu inici en 2016, més de 100.000 persones han accedit a un projecte que té com a objectiu preparar a la ciutadania en temes financers bàsics

Guardar

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, al costat del gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, i la responsable de Docència del programa d'Educació Financera, Elena Enguix
El president de Caixa Ontinyent, José Pla, al costat del gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, i la responsable de Docència del programa d'Educació Financera, Elena Enguix

Caixa Ontinyent continua mostrant el seu compromís amb la ciutadania i el seu territori i mostra d'això és el seu impuls al programa d'Educació Financera. Un projecte al qual s'han sumat ja més de 100.000 persones que s'han format en coneixements financers.

Aquestes activitats de formació i difusió impulsades per la Fundació Caixa Ontinyent van nàixer en 2016 a causa dels estudis europeus que indiquen que la Comunitat Valenciana, igual que en la resta d'Espanya, es manté un nivell de coneixements financers baixos, inferior al que s'aprecia en altres països. Una gran part de la ciutadania té problemes per a gestionar la seua situació financera i no té capacitat d'avaluar els riscos. Per això, es treballen temàtiques com la ciberseguretat, jocs d'atzar i apostes, compres en línia segures i tipus de finançament.

En aquest sentit, el programa d'Educació Financera es destina a persones de totes les edats, conscients que, al llarg de la vida, prenem contínuament decisions que afecten la nostra economia personal, professional o empresarial.

Seu central de Caixa Ontinyent
Seu central de Caixa Ontinyent

Un programa ajustat a la idiosincràsia comarcal

En aquest sentit, i coincidint amb la celebració del Dia de l'Educació Financera dilluns que ve, 3 d'octubre, s'ha fet balanç d'aquest programa en un acte encapçalat pel president de Caixa Ontinyent, José Pla, al costat del gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, i la responsable de Docència del programa d'Educació Financera, Elena Enguix.

"El nostre programa d'educació financera està ajustat a la idiosincràsia de les nostres comarques i de la nostra gent, amb un ventall molt ampli de temàtica, de tons i de canals perquè qualsevol persona, de qualsevol edat, puga trobar o demandar una formació o informació a la seua mesura sobre el tema que li interesse. Som proactius en la creació de continguts, i també receptius a les propostes que ens arriben", ha explicat el president.

Sobre aquest tema, tal com ha detallat el mateix Pla, "apostem especialment per la formació de professors de diferents nivells, pel seu efecte multiplicador, mitjançant cursos oficials que impartim a través dels Centres de Xàtiva, Xest i, pròximament, també Alacant. Això, sense descurar el contacte directe amb escolars, alumnes d'institut i persones majors, a través de cursos i conferències; i comptem amb una App de contes infantils realment innovadora".

App infantil sobre Educación Financiera de Caixa Ontinyent
App infantil sobre Educació Financera de Caixa Ontinyent

Activitats per a celebrar el Dia de l'Educació Financera

En l'edició d'enguany està prevista la celebració de tallers infantils en el Centre Cultural Caixa Ontinyent el 3 d'octubre. Participaran 1.500 alumnes procedents dels set centres públics de la capital de la Vall d'Albaida d'infantil i primària (1r, 2n i 3r), i pretén la familiarització amb la matèria d'una forma divertida.

A més, del 13 al 15 de desembre, 750 alumnes de 4t, 5é i 6é de primària d'aquests centres participaran en una representació teatral dels contes d'educació financera editats per l'Obra Social Caixa Ontinyent i que seran posats en escena pels alumnes del Col·legi Lluís Vives, centre que s'ha encarregat de la coordinació de totes aquestes activitats.

D'altra banda, també s'ha celebrat la II edició del Concurs d'Educació Financera per als alumnes de 4t d'ESO de la Comunitat Valenciana, i en el qual van participar al voltant de 250 alumnes de 16 centres en la primera convocatòria.

Finalment, s'han concertat, a més, cinc cursos per a professors a través dels Centres professors (CEFIRE) de Xàtiva, Xest i Alacant amb temes bàsics, nivells més avançats i específics en ciberseguretat i en els quals participaren 175 docents i s'estan programant diverses conferències i sessions formatives per a alumnes de diferents perfils.

Arxivat a:

Destacats