Ford vendrà més automòbils elèctrics que dièsel o gasolina a Europa en 2022

La companyia llançarà en 2020 un tot terreny elèctric basat en el Mustang amb 600 quilòmetres d'autonomia

Guardar

ford_almussafes
ford_almussafes

El fabricant estatunidenc d'automòbils Ford ha assegurat que en 2022 més del 50 per cent de les seues matriculacions d'automòbils correspondrà a models amb un sistema de propulsió elèctric, superant en volum a Europa als lliuraments de cotxes amb mecàniques de combustió dièsel i de gasolina. Un objectiu empresarial que, possiblement, afectarà la producció de la planta d'Almussafes.

Ford va fer aquest anunci en el marc del Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt, on ha presentat la seua gamma de models electrificats, entre els quals destaquen el Puma EcoBoost Hybrid, els Explorer i Tourneo Plug-In Hybrid i el nou Kuga, fabricat a Almussafes (València), que serà el primer model de la marca amb motors híbrids, híbrids endollables i 'mild hybrid'.

Aquesta estratègia està en línia amb la previsió de l'empresa que cadascuna de les seues gammes de turismes i tot terrenys comptarà amb una versió elèctrica, per al que llançarà 17 models en el mercat europeu per a 2024. D'aquest total, huit vehicles arribaran ja en 2019.

La signatura de l'oval va destacar que la seua previsió és que per a 2022 haurà aconseguit un volum acumulat de matriculacions de vehicles elèctrics d'un milió d'unitats i va apuntar que el fet de superar les vendes de vehicles de combustió "significarà un punt d'inflexió".

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, va apuntar que amb l'electrificació convertint-se en la tendència dominant, la seua empresa està incrementant "substancialment" el nombre de models amb aquest tipus de motoritzacions.

"Fent que la transició a un vehicle elèctric siga més senzilla que mai, esperem que la majoria de les nostres vendes de turismes corresponga a aquest tipus de cotxes abans que finalitze 2022", va afegir.

D'altra banda, amb la finalitat d'oferir una xarxa de càrrega adaptada a les necessitats dels clients, la companyia col·laborarà amb sis proveïdors d'energia a Europa per a posar en marxa serveis d'instal·lació de punts per a la recàrrega a casa i tarifes d'energies 'verda' per als usuaris.

L'estand de la companyia en el Saló de Frankfurt compta amb la presència de models com el Kuga híbrid endollable, l'Explorer híbrid endollable, el Puma EcoBoost híbrid o el Mondeo híbrid, mentre que la signatura llançarà en 2020 un nou todocamino elèctric d'altes prestacions, inspirat en el Mustang, amb 600 quilòmetres d'autonomia segons el cicle WLTP.

Destacats