Èxit del Congrés Go Global amb la participació de prop de 1000 assistents

Guardar

ECO_1_BALANCE_CONGRESO_GO_GLOBAL
ECO_1_BALANCE_CONGRESO_GO_GLOBAL

Cinquanta-quatre conferències amb més de prop de 1000 assistents, vint-i-un delegats de la Xarxa Exterior de IVACE amb més de 800 reunions amb empreses i la participació de 35 Associacions d'Exportadors i empreses de serveis a l'exportació és el saldo que llança la primera edició del Congrés Gol Global, que va tancar les seues portes dijous passat.

La directora general d'Internacionalització, Mónica Cucarella, s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament de la primera edició del Congrés Go Global, "un congrés en el qual hem volgut traslladar coneixement, informació de valor afegit sobre mercats, tendències, que faciliten a les empreses la presa de decisions en l'àmbit de la internacionalització".

"Aquest Congrés, una fita quant a col·laboració perquè ha sigut organitzat entre les tres entitats amb competències en internacionalització - IVACE, Càmeres i ICEX - ha suposat un enorme esforç. Hem aconseguit la participació de ponents molt rellevants, que han tractat temes molt interessants", ha explicat.

A més de les conferències celebrades en l'auditori, les empreses han pogut assistir a 48 jornades organitzades per les diferents Associacions i entitats participants sobre temes com a risc, morositat i cobrament, propietat intel·lectual, màrqueting internacional, finançament del comerç internacional, logística i transport de mercaderies, nou codi duaner, internacionalització d'empreses culturals i innovadores, i-commerce, xarxes socials i un llarg etcètera.

Conferències imprescindibles

Durant el Congrés les empreses han pogut gaudir de conferències com la Scaling Up: noves metodologies de creixement en la qual Fernando San Martín, CEO de StepOne, va fer una anàlisi de la millor manera d'enfrontar-se a la internacionalització, combinant el creixement convencional amb una nova forma de fer les coses, "amb un desafiament a les regles per a cercar ressonància de la marca".

Peter Vesterbacka, per la seua banda, va aconsellar a les empreses ser molt ambicioses i concebre el mercat com a global. Així mateix ha lamentat la falta d'ambició d'Europa. "Nothing is impossible, you ca't do it alone" han sigut algunes de les frases dirigides a l'auditori.

Els ponents van defensar en general la necessitat de centrar l'estratègia en la marca perquè els productes arriben a tots els mercats. Així mateix es va incidir en la necessitat de pensar global i ser ambiciós perquè els nostres competidors són globals. "Hem de tenir confiança en la nostra capacitat per a fer el mateix que fan uns altres que han collit l'èxit".

En la conferència a càrrec de Echaleku de Kuombo, David Moreno de Hawkers i Javier Moreno de PayPal, incididió en què un dels mites de la internacionalització a través de l'i-commerce consisteix a creure que podem vendre a tothom només amb tenir una pàgina Web traduïda a diversos idiomes.

David Moreno destacava que en Hawkers no rebutjaven cap possibilitat." El fet d'exposar-se és potencialment perillós però també potencialment positiu i sempre aprenem de qualsevol experiència. En Hawkers no estem disposats a la paràlisi per l'anàlisi".

En el Congrés també es va comptar amb Christian Felber qui va defensar la necessitat de crear un nou patró de comerç internacional en el qual els valors socials siguen valorats i suposen avantatges per a aquelles empreses compromeses.

"El benefici financer és un mitjà vital per a la supervivència de l'empresa però no pot ser l'únic sentit de l'empresa. L'objectiu de l'empresa ha de ser el ben Comú, contribuir a la satisfacció de les necessitats humanes, a l'augment de la qualitat de vida per a reduir la desigualtat", ha indicat Christian Felber en un interessant debat amb el Director General d'Economia i Emprendimiento, Francisco Álvarez.

Macarena Estévez, CEO de Conento, ha oferit una interessant xarrada sobre el Big DATA i l'eficàcia publicitària. En la seua xarrada, Estévez va defensar que qualsevol anàlisi ha de respondre a una pregunta i que el rellevant és fer coincidir bones mètriques amb bones preguntes a l'hora de traure conclusions i valorar les dades. A més va convidar a les empreses a incorporar la tecnologia als seus processos d'anàlisis però amb un advertiment "el futur és que les màquines ens parlen. No que ens embogisquen".

José de la Penya, assessor estratègic i soci de Neolabels, i José María O'Kean, Catedràtic i analista econòmic han sigut els encarregats d'analitzar l'entorn VUCA (de l'anglés volàtil, ambigu, complex i incert). José de la Penya advertia que si en l'entorn actual estàs tranquil, és que estàs en perill, fent al·lusió a un entorn que canvia a gran velocitat en la qual has d'adaptar les teues estratègies.

José María O'Kean ha parlat d'un espai digital i tecnològic en el qual ens movem actualment i va advocar per la creació de valor per a satisfer el que la gent vol. "L'important és que jo faça el meu model de negoci, que sàpia com vull tractar als meus clients. El món digital i la globalitat configuren un espai moltíssim més ampli".

Carol Rius, acompanyada de Social Nest, Bornay i Eternum Energy va debatre sobre la possibilitat d'internacionalitzar-se generant valor social. Durant la xarrada es va destacar la necessitat d'innovar quant a procés - solament el fet de dirigir-nos al 80% de la població és ja una innovació -, la col·laboració i la sostenibilitat.

"Hem dedicat els nostres esforços a competir per un tros de mercat i no a col·laborar per a fer-ho més gran", ha afirmat Carol Rius. Durant la xarrada es va poder conéixer l'experiència de Bornay i Eternum Energy en països de baixos ingressos que han desenvolupat productes per a satisfer una necessitat i tenen ara l'oportunitat d'estar presents en altres mercats desenvolupats amb aquest mateix producte.

Arxivat a:

Destacats