Els esdeveniments MICE a València s'incrementen

“Apostem pel turisme de reunions i congressos per l'alt retorn econòmic i social"

Guardar

Sandra -Gómez-València- Activa
Sandra -Gómez-València- Activa

La Fundació Turisme València ha presentat les xifres estadístiques referents a l'activitat desenvolupada en el marc del turisme MICE durant 2017 i que ha incrementat els seus registres en un 50%. El València Convention Bureau (VCB), programa dependent de la Fundació i integrat pels principals actors vinculats al turisme de reunions i congressos, ha registrat 517 esdeveniments que suposen un total de 129.876 participants.

La regidora Sandra Gómez, presidenta de la Fundació Turisme València, ha declarat que "podem estar molt satisfets del treball que s'està desenvolupant entre les institucions, així com dels resultats obtinguts que, sens dubte, són un impuls per a seguir treballant en la mateixa línia. Apostem amb decisió pel turisme MICE, tant pel retorn econòmic com social que comporta per a la ciutat, per la capacitat de despesa i el perfil del turista de reunions, així com el seu paper prescriptor de destinació". Sandra Gómez ha afegit que "tenim un sector professional i capacitat, infraestructures i recursos, i així s'està demostrant, per a albergar esdeveniments de diferent dimensió donant una resposta satisfactòria".

Del total d'esdeveniments MICE registrats en la ciutat, un 43% correspon a convencions, un 24% a incentius, un 21% a congressos i un 12% a presentacions de producte. De tots ells, en un 53,7% es tracta d'esdeveniments internacionals i en un 46% d'esdeveniments nacionals. En 2017, els esdeveniments nacionals van créixer un 3% respecte a l'any anterior, mentre que els internacionals ho han fet un 138%, un augment que s'ha vist afavorit per l'increment de la connectivitat internacional de l'Aeroport de València, que contribueix a consolidar Espanya en el primer lloc del 'top ten' dels mercats de turisme MICE.

Cal ressaltar que durant 2017 es van confirmar 42 noves candidatures per al període 2017-2022, que suposen un total de 18.448 delegats i un impacte econòmic per a València de 38,5 milions d'euros. En el primer quadrimestre de 2018 ja s'han confirmat un total de 21 candidatures per al període 2018-2020, amb 14.270 delegats confirmats i un impacte econòmic de 35,7 milions d'euros. Aquesta xifra suposa més del 75% dels assistents confirmats en 2017.

Des de la Fundació Turisme València s'assenyala que les expectatives del turisme de reunions a curt i mitjà termini són molt positives. Donada la casuística concreta del turisme MICE, la planificació del qual es desenvolupa en períodes més amplis, es preveu una intensa activitat entre 2018 i 2022, tant pels esdeveniments ja confirmats com per la labor de captació i promoció en el mercat nacional o en l'internacional que s'està desenvolupant en col·laboració amb el sector.

El programa València Convention Bureau de Turisme València contempla l'objectiu d'incrementar la participació del sector empresarial en la presa de decisions, gestió, promoció i posicionament de València com a destinació de reunions i esdeveniments, a través d'un nou model de gestió, generant sinergies i d'una forma més cohesionada.

Actualment, VCB està integrat per més de 125 entitats, entre els quals destaquen agències, empreses de càtering, espais singulars, oci nocturn, serveis turístics i hotels.

Destacats