Elisa Díaz (PP): "Mollà traeix a agricultors, ramaders i pescadors, mentre ells ho han donat tot en la pandèmia, ella no els ha pagat res"

Denúncia que l'execució del Pressupost en inversions reals per al sector primari és d'un 5% en Agricultura i Ramaderia i d'un 10% en la Pesca

Guardar

elisa diaz ep
elisa diaz ep

La portaveu de Medi Ambient del Grup Parlamentari Popular (GPP), Elisa Díaz ha denunciat hui que la consellera d'Agricultura Mireia Mollá ha traït a pescadors, agricultors i ramaders als qui paga "el seu esforç durant la pandèmia amb una execució d'entre un 5 i un 10% en inversions reals". "Mentre ells ho han donat tot, ella no els ha pagat res, així li agraeix aquest Consell al nostre sector primari el seu esforç en els moments més durs".

En matèria de pesca la conselleria només ha executat en inversions reals un 10% (9,68%), mentre que en producció agrària no ha pagat ni un sol euro de les inversions i respecte a la PAC "no hi ha res executat en inversions reals, i en transmissions de capital i subvencions el pagament no arriba al 2%, una vergonya".

Quant al subprograma d'Agricultura i Ramaderia la conselleria ha executat només el 55,35%, però en inversions reals aquesta xifra baixa fins al 5,24%.

Així, un dels sectors més afectats per la pandèmia, el sector primari, s'ha convertit en el gran fracàs de la conselleria, ja que la inversió real no passa del 10% segons el programa "una xifra ridícula tenint en compte que aquest sector durant tota la pandèmia ha estat als peus del canó".

A més, aquest Consell ha "aparcat" les ajudes per a les explotacions ramaderes afectades per la Covid-19, les obres urgents infraestructures hidràuliques, l'ajudes per compensació de danys climàtics no assegurats, el pla contra el mosquit tigre, les ajudes generals a la ramaderia, el foment sanitat i benestar animal, la vertebració sector taronja i mandarina, les ajudes per a la Comunidad Regantes Riegos Levante Margen Izquierdo o la inversió i desenvolupament de pesca i aqüicultura, entre moltes altres línies.

Si mirem el capítol de Medi Ambient, ha afegit, es demostra que aquest Consell "li ha donat l'esquena aprofitant la pandèmia", ja que s'ha deixat en el camí sense executar 7 de cada 10 euros. "Aquest Consell que volia agafar la bandera verda, ha tret la negra".

Així, Elisa Díaz ha assenyalat que la conselleria només ha executat el 35,53%, "se n'ha pujat al pòdium de conselleries que menys executen el seu pressupost". Així, ha detallat, en inversions reals en Infraestructures hidràuliques, depuració i sanejament d'aigües residuals, a penes arriba al 28,41% mentre que en prevenció d'incendis forestals les inversions reals executades són del 37,10%.

"És tot un escàndol", sobretot, ha afegit, "tenint en compte que les muntanyes valencianes són un polvorí per la falta de manteniment i que els danys pel temporal Gloria, valorats per la mateixa conselleria en més de dos milions d'euros, segueixen a la cua".

Respecte al Medi natural, ha afegit, Elisa Díaz, la situació és encara més "vergonyosa", ja que l'execució en inversions reals és de 27,32%. "Si la consellera dedicara la meitat del temps que dedica a la seua imatge amb anuncis que s'emporta el vent, a executar el pressupost de la seua Conselleria, seria una resposta real a la valoració dels sectors als quals afecta, i no es quedaria tot en paraules buides", ha conclòs.

Destacats