El PSPV sobre les crítiques de Compromís: "lamentem l'estratègia per a criticar accions de Sandra Gómez"

El telèfon pretén informar de les mesures i derivar als centres de barris per l´ocupació perquè qualsevol persona interessada puga rebre un tracte personalitzat

Guardar

El PSPV sobre les crítiques de Compromís: "lamentem l'estratègia per a criticar accions de Sandra Gómez"

El grup socialista ha respost a les crítiques d'alguns càrrecs de Compromís després de les crítiques de la campanya Oportunitats + 55. Aquesta campanya ha apostat per innovar amb un telèfon que crida en viu i en directe en el carrer Colón. Des del grup socialista, insisteixen que la desocupació és la major preocupació dels Valencians i valencianes i per açò entenen que les accions que emprenguen tant el Govern del Botànic com el Govern de la Nau han de ser recolzades perquè el seu èxit serà el de totes i tots. Però el seu fracàs també.

Per això, des del PSPV-PSOE "lamentem l'estratègia orquestrada per a criticar les accions impulsades per la portaveu del grup municipal, Sandra Gómez, d'un temps a ara."

En aqueixa línia, han remarcat que no és la primera vegada que des de Compromis es critica a Gómez i se li posa en qüestió. Per aqueix sentit, insisteixen que pel que volen fer una crida a la calma per part dels qui són companyes i companys del govern que haurien de posar en valor mesures que intenten ajudar a millorar la vida dels nostres veïns i veïnes. El contrari és el que dóna lloc a confusió i decep a la ciutadania. A més, cal recordar que si algú vol informació sobre aquesta o qualsevol altra iniciativa existeixen canals de comunicació directes, no són necessàries les xarxes socials.

El portaveu del PSPV València i assessor de Presidència de la Generalitat, Borja Sanjuán, ha replicat a les crítiques amb una sèrie de missatges per a explicar que "no fa mancada informar-se en el telèfon", atés que "és una eina de promoció visible i que segons sembla dóna resultats". Ha recordat que "ha sigut utilitzada altres vegades com amb les hortalisses gegantes o la cadira de tres potes per a promocionar mesures socials".

En qualsevol cas, ha insistit que "informar-se de mesures d'ocupació no és humiliant, siga en un anunci o en qualsevol altre espai" i ha cridat a "deixar de donar aqueixa imatge assistencial malentesa". "Qui rep una ajuda d'ocupació o és contractat pel sector públic ho fa sense perdre un àpex de dignitat", ha reivindicat.

Per tant, per a Sanjuán, "que una diputada afirme que per a rebre una de les 80 ocupacions cal esperar enfront del telèfon, solament genera confusió. És com menys irresponsable no informar-se abans de publicar-ho". "Pel centre de València passa gent de tot tipus. No és la meua idea de ciutat una en la qual els centres estan reservats per a uns pocs, i València afortunadament no és així", ha agregat.

En l'últim missatge, després de compartir la imatge de la campanya, el portaveu ha defensat que "tots els partits que conformen l'Ajuntament haurien de parlar bé d'aquesta mesura d'ocupació, pionera entre les ciutats d'Espanya". "Espere que uns altres i unes altres es recuperen del colp de calor electoral", ha emfatitzat, per a instar al Campello a rectificar.

Les crítiques de Compromís

Diversos càrrecs de Compromís han criticat aquest dimecres el telèfon instal·lat per la fundació municipal València Activa en el carrer Colón per a donar informació sobre el pla d'ocupació per a majors de 55 anys. La diputada Marian el Campello ho ha ratllat de "vergonya humiliant", la portaveu adjunta Mònica Álvaro ha recordat que la Generalitat ja "presta assessorament de qualitat" i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha ironitzat amb la cançó 'Telèfon' d'Aitana.

En diversos missatges en Twitter, els representants de la coalició han expressat així el seu rebuig a la mesura inaugurada la passada jornada per l'organisme que encapçala la portaveu socialista en l'Ajuntament i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez. La cabina sona cada deu minuts i les persones que ho despengen reben informació sobre 'Oportunitats +55' i altres iniciatives de l'agència d'ocupació.

La primera a criticar-ho ha sigut el Campello, que ha esmentat a Gómez per a recordar-li que el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) "presta assessorament de qualitat i confidencial per a la cerca d'ocupació". "No fa falta cap telèfon roig en el carrer en ple centre de València per a assessorar a ningú", ha subratllat, per a ratllar la idea de "humiliant".

També amb el vídeo de la cançó 'Telèfon', el Campello ha llançat un missatge a Gómez: "Deixa't el telèfon a casa per a no cridar-los (ni humiliar-los)", alguna cosa que ha replicat Nomdedéu afirmant que "quan en À Punt Directe parlaven de determinades mesures contra l'atur dels majors, els hauria faltat posar aquesta banda sonora".

En un altre 'tuit', la parlamentària ha afegit que "per a accedir a un dels 80 llocs de treball que des de la Regidoria de Gómez s'ofereixen cal complir diferents requisits. Un d'ells és estar enfront del telèfon quan sone".

Oportunitats + 55

L’Ajuntament de València ha instal·lat un telèfon en la cantonada del carrer Russafa amb el carrer Colón, que sonarà cada deu minuts, de manera que les persones que ho despengen rebran informació sobre el nou programa d’ocupació per a majors de 55 anys, Oportunitats +55, així com altres iniciatives de València Activa, l’agència d’ocupació municipal. Així ho ha presentat la regidora d’ocupació Sandra Gómez aquest matí, que ha anunciat que l’objectiu és la contractació per part del consistori de 80 persones majors de 55 anys durant 9 mesos.

En concret, aquestes 80 persones treballaran en dependències municipals entre octubre de 2018 i juny de 2019, «en les mateixes condicions que la resta de treballadors i treballadores, per la qual cosa tindran salaris dignes, dret a vacances i als dies de lliure disposició», ha indicat la regidora. Per això, s’han destinat 1.563.581,98 euros i altres 36.858 euros per a accions formatives complementàries.

Un vídeo que ho deixa clar

En aquest vídeo, es pot vore amb detall el funcionament de la Campanya Oportunitats + 55 i el telèfon de la discòrdia.

Arxivat a:

Destacats