El Pla de Camins i Vies de la Diputació deixa més de 2 milions d’euros en l’Horta

Guardar

Visita obras carretra Picassent a Monserrat foto_Abulaila (5)_0
Visita obras carretra Picassent a Monserrat foto_Abulaila (5)_0

La comarca de l’Horta rebrà 2.095.507 euros de la Diputació de València a través del Pla de Camins i Vies 2016-2017 (PCV), un programa bianual amb una dotació total de 12 milions d'euros que, en la línia de la gestió responsable del nou equip de govern provincial, es basa en criteris «més objectius i transparents», en paraules del titular de Carreteres, Pablo Seguí.

El PCV destinarà 642.060 euros als següents municipis de l’Horta Sud: Albal, Alcàsser, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Llocnou de la Corona, Massanassa, Paiporta, Picassent, Sedaví i Silla.

A L’Horta Oest corresponen 556.610 euros per als següents municipis: Alaquàs, Aldaia, Manises, Mislata, Picanya, Quart de Poblet i Xirivella.

L’Horta Nord rebrà 896.836 euros en els següents municipis: Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixech, Alfara del Patriarca, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Emperador, Foios, Godella, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Moncada, Museros, la Pobla de Farnals, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Rocafort, Tavernes Blanques i Vinalesa.

Aquestes subvencions —segons va explicar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez— «suposen la fi del clientelisme en la concessió d’ajudes directes, perquè l'objectiu de basar el repartiment en el color polític dóna pas a criteris més justs i coherents en tots els programes que ixen de la Diputació».

En el Pla de Camins i Vies 2016-2017, la nova Diputació ha apostat per quatre variables més enllà del criteri poblacional, que ara ocupa només un 25% a l'hora de determinar l'assignació per a cada municipi. A més de la població, els ajuntaments de menys de 50.000 habitants rebran una part lineal fixa del 35% de la subvenció en la qual s'introdueixen dos criteris fonamentals que permeten que reben més diners els municipis amb més camins rurals. D'una banda, la superfície del terme, i d’una altra, la llargària dels camins.

Autonomia municipalCom en la resta de plans posats en marxa en aquesta legislatura, el nou segell de la Diputació de València posa en valor l'autonomia dels alcaldes a l'hora d'invertir les ajudes de la Diputació. «En aquest cas, els ajuntaments poden triar entre invertir en camins rurals o en carrers, i també incloem la compra de maquinària específica per a construir o conservar de camins, que, si ho prefereixen, poden adquirir amb aquestes ajudes» —detallà Pablo Seguí en la presentació del Pla.

La compra de maquinària, com retroexcavadores, aplanadores o tractors amb tragella per a arreglar els camins, és un dels punts bàsics que inclou el PCV, al costat de la pavimentació de camins i vies de titularitat municipal i el reasfaltatge de vies públiques urbanes.

Arxivat a:

Destacats