El conseller d'Hisenda rep al grup parlamentari de Podem per a informar-li sobre el marc general dels Pressupostos de la Generalitat per a 2017

Guardar

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha rebut a una representació del grup parlamentari de Podem en les Corts Valencianes encapçalada pel seu síndic, Antonio Montiel, per a informar-li sobre el marc general en què s'inserix l'elaboració del projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2017. El Consell s'ha compromés enguany a avançar al màxim la confecció dels comptes de l'Administració valenciana per al pròxim exercici, a fi de millorar la planificació de la norma més important que debat i aprova la Cambra autonòmica. De fet, el Consell, que ja té aprovada l'orde d'elaboració dels pressupostos, ha iniciat els treballs de cara a la redacció del la norma econòmica del Govern valencià.

Durant la trobada, el primer dels mantinguts amb Podem -firmant del Pacte del Botànic però que al seu dia va optar per quedar-se fora de l'Executiu- entorn dels pressupostos de 2017, el conseller Soler, acompanyat per la subdirectora general de Pressupostos, Pilar Gilabert, Montiel i el diputat de Podem David Torres han intercanviat opinions a fi a la millora de la llei pressupostària i de la política social de l'Executiu. El conseller els ha reiterat la complicada situació financera de la Comunitat Valenciana fins que no es reforme el sistema de finançament autonòmic. En concret, ha insistit en la reivindicació de la millora del finançament -actualmente, cada valencià rep 258 euros menys que la mitjana del conjunt de les autonomies, segons l'última liquidació del sistema de finançament, la corresponent a 2014- a fi de mantindre el nivell de despesa de la Generalitat en 2015 i en 2016, tenint en compte que este nivell de despesa està per davall de la mitjana del conjunt de les comunitats.

El titular d'Hisenda ha agraït al grup parlamentari de Podem el seu treball en la confecció dels pressupostos d'este exercici, "que ha contribuït a millorar les possibilitats pressupostàries de la Generalitat en les actuals circumstàncies economicofinanceres tan difícils".

Destacats