El Consell convoca ajudes amb un valor d'1,2 milions d'euros a armadors i pescadors afectats per veda temporal en 2016

Guardar

Vaixell en una piscifactoria
Vaixell en una piscifactoria

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes als armadors i als pescadors de vaixells pesquers amb port base a la Comunitat Valenciana afectats per la paralització temporal de l'activitat pesquera en 2016, per un import d'1.229.000 euros.

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha indicat que s'han agilitzat els tràmits per a la publicació de la convocatòria d'aquestes ajudes en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana a causa de la situació del sector pesquer.

Es tracta d'una mesura de competitivitat i de viabilitat de les empreses pesqueres regulada en el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) i finançada entre la Unió Europea i el Ministeri d'Agricultura. A la Comunitat, hi ha 217 armadors de pesca d'arrossegament fons i 35 armadors de xarxes de cèrcol i aquesta mesura està orientada a ells, així com a centenars de pescadors.

Les vedes de la flota pesquera de la Comunitat, junt amb altres mesures, han permés que la capacitat extractiva dels nostres caladors genere 22.129,6 tones, en 2015, la qual cosa suposa un valor en primera venda de 85,6 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats