El Consell aprova un conveni amb la Fundació ADECCO per a assessorar i difondre la responsabilitat social entre les empreses de la Comunitat Valenciana

Guardar

Adecco_Logo
Adecco_Logo

El Consell ha acordat aprovar un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i la Fundació ADECCO per a l'assessorament i difusió de les bones pràctiques relacionades amb la responsabilitat social entre les empreses de la Comunitat Valenciana.

Com en altres democràcies avançades, el Consell considera que la responsabilitat social de les empreses pot contribuir a una economia més competitiva i dinàmica, capaç de créixer de manera sostenible amb més i millors ocupació i major cohesió social.

En eixe context, el conveni determina una sèrie d'actuacions concretes, destinades a divulgar i aclarir el concepte de responsabilitat social empresarial i, també, a informar dels avantatges i oportunitats que comporta integrar les preocupacions socials en la gestió empresarial.

Així, a través de congressos, jornades, trobades, xarrades, taules redones, tallers, publicacions i la resta de fórmules que propicien l'intercanvi d'idees i la divulgació, divulgació, la Generalitat i ADECCO ajudaran a fer que les empreses coneguen millor les pràctiques, desafiaments i dificultats de la responsabilitat social, així com les tendències de futur que es preveuen en este àmbit.

Així mateix, se'ls ajudarà a adaptar les iniciatives de responsabilitat social al sector productiu de cada empresa, a la seua dimensió i al context geogràfic en què opera, amb especial atenció a les pimes.

El conveni estarà vigent fins al 31 d'octubre de 2016 i serà finançat per la Conselleria de Transparència, per un import màxim de 30.000 euros.

ADECCO és una fundació sense ànim de lucre entre els fins de la qual figura la inserció laboral de persones que s'enfronten amb grans dificultats per a trobar ocupació.

La promoció de la responsabilitat social entre les empreses valencianes està prevista en l'avantprojecte de Llei per al Foment de la Responsabilitat Social, actualment obert a consulta pública.

L'objectiu d'esta llei és possibilitar que, preveient la singularitat de les pimes, aquella empresa que vullga fer un exercici de transparència o visibilizar el seu bon govern corporatiu, puga fer-ho i que se li reconega de forma verificada.

Com a mesura per a dirigir l'interés particular cap a l'interés públic i per a fomentar els postulats de la responsabilitat social, la llei preveu beneficis a la declaració mencionada.

Destacats