El Consell aprova la concessió de 662 milions d'euros destinats al sector empresarial i del transport públic afectats per la COVID-19

Guardar

mónica Oltra
mónica Oltra

El Consell ha aprovat dos decrets llei pels quals es regula la concessió d'un total de 662 milions d'euros destinats a fer costat al sector empresarial i del transport públic de la Comunitat Valenciana afectat per les conseqüències de la pandèmia per la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha intervingut en roda de premsa des de Guardamar del Segura, on s'ha reunit el Govern valencià per a commemorar el 750 aniversari de la concessió del títol de vila real a aquesta localitat alacantina, ha explicat que el nou paquet d'ajudes aprovades pretén "pal·liar els greus efectes econòmics i socials que continua tenint sobre els valencians i valencianes el virus de la COVID-19".

D'aquesta manera, el Consell ha aprovat, d'una banda, el Decret llei de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19.

Aquest decret llei té com a objectiu, per tant, el desenvolupament del Reial decret llei 5/2021 de l'Estat, que estableix una Línia COVID d'ajudes directes a persones autònomes i empreses per a reduir l'endeutament subscrit a partir de març de 2020.

La vicepresidenta ha assenyalat que el decret llei regula "el marc normatiu per a la concessió del fons del Pla Resistir Plus, amb l'objectiu que cap empresa que fóra viable en 2019 es veja obligada a tancar a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia".

Oltra ha indicat que el nou pla d'ajudes permetrà injectar 647 milions d'euros a empreses valencianes de 184 sectors d'activitat, "la qual cosa suposa duplicar la xifra inicial de sectors beneficiaris que estaven inclosos inicialment".

Per tant, amb la nova regulació, les ajudes arribaran a sectors com el tèxtil, el calçat, la ceràmica o el plàstic "per a donar suport a la seua activitat i mantindre l'ocupació, així com possibilitar la seua adaptació a la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència", ha destacat la vicepresidenta.

En aquest sentit, Oltra ha recalcat que l'objectiu és "reforçar el teixit productiu valencià per a caminar cap a la reactivació econòmica i la generació de llocs de treball i, al mateix temps, fer front a les dures conseqüències de la pandèmia o avancem en la transformació del nostre model productiu".

Ajudes per al transport públics

D'altra banda, el Consell ha aprovat el Decret llei de mesures extraordinàries dirigides a empreses del sector del transport públic i que s'han vist afectades econòmicament per la COVID-19.

La vicepresidenta ha explicat que es tracta de 15 milions d'euros en ajudes "destinades a les persones físiques o petites i mitjanes empreses, titulars d'autoritzacions de transport públic discrecional de viatgers i viatgeres amb autobús per carretera amb domicili en territori valencià".

La quantia consistirà en una aportació única de 8.400 euros per a cada beneficiari per cada vehicle.

Destacats