El Consell abona el pagament als advocats i procuradors del torn d'ofici amb puntualitat per segon trimestre consecutiu

Guardar

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha abonat els imports corresponents als honoraris dels lletrats i procuradors del torn d'ofici de la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de l'any 2016 dins el termini previst per segona vegada consecutiva, segons ha destacat la secretaria autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando.

La Tresoreria de la Generalitat ha efectuat dins del termini previst el pagament al Consell de Col·legis d'Advocats de la Comunitat Valenciana per un import de més de 7,7 milions d'euros, mentre que el Consell de Col·legis de Procuradors de la Comunitat Valenciana han rebut més d'1,2 milió d'euros.

Pagaments sense demores

Clara Ferrando ha afirmat que amb el pagament al torn d'ofici "hem complit amb el compromís del Consell d'efectuar els pagaments al més prompte possible, amb regularitat i sense demores per a garantir que la contraprestació econòmica als serveis prestats siga abonada amb la puntualitat pertinent, garantint així la qualitat de les prestacions i la dignificació d'un col.lectiu de treballadors que presten un servei bàsic per a l'estat de dret. El que no és normal és que els advocats cobraren sempre amb endarreriment".

Ferrando ha assegurat que "el canvi de prioritats del nou Consell implica pagar amb puntualitat a tots els proveïdors, entre els quals es troben els col·legis professionals" i, en eixe sentit, s'ha compromés "a continuar treballant perquè tots els professionals valencians i les seues famílies siguen beneficiaris d'aquesta nova situació de normalitat en els pagaments".

Per a Beatriz Pascual, coordinadora del Torn d'Ofici de l'I.lustre Col.legi d'Advocats de València, "per fi l'Administració està cumplint. Represente un col.lectiu que ha sigut molt maltratactat. Amb l'anterior Consell vam patir retallades de baremació i retards intolerables. Ara l'advocat del torn d'ofici se sent valorat, perquè és un servici bàsic. Només volem cobrar i fer-ho en un termini compromés, a venciment de trimestre. Estem satisfets".

Finalment, la secretaria autonòmica d'Hisenda ha recordat que la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques va consensuar amb els col·legis professionals d'advocats i procuradors "l'increment dels barems a les partides més habituals, com són les assistències en guàrdies, judicis ràpids i procediments abreujats en matèria penal i els procediments de família en matèria civil, que precisament van ser els que van patir les retallades més importants en 2012".

Destacats