El Camp de Morvedre calcula en més de 145.000 euros els danys pels temporals de desembre

Els municipis afectats que han sol·licitat l'assistència de la Corporació provincial per a la valoració de danys són Alfara d'Algímia, Benifairó de les Valls, Quart de les Valls i Albalat dels Tarongers

Guardar

lluvias-3
lluvias-3

La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha visitat els municipis d’Alfara de la Baronia i Benifairó de les Valls, en la comarca del Camp de Morvedre, per a supervisar els treballs de valoració de danys que la Corporació provincial està realitzant en aquestes localitats. En total, els danys en els quatre municipis de la comarca que han sol·licitat l'assistència de la institució ascendeixen a 145.450,33 euros.

“La Diputació ha volgut col·laborar i ajudar als municipis més xicotets, ja que els recursos amb els quals compten són escassos i hem d'estar al seu costat”, ha assenyalat la diputada. Els desperfectes pel temporal de desembre es concentren principalment en camins municipals, encara que també s'han detectat danys en l'auditori municipal d'Albalat dels Tarongers, en equips informàtics i instal·lació d'aire condicionat en la seu municipal de Quart de les Valls i en l'edifici del Consistori d'Alfara d'Algímia.

Un total de 40 municipis pertanyents a 12 comarques han sol·licitat l'assistència tècnica a la Corporació provincial per a la valoració de danys pel temporal de pluges que va assotar els passats mesos de novembre i desembre a la província, amb l'objectiu que puguen sol·licitar i rebre les ajudes convocades per diferents institucions, tal com havia anunciat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, en la visita realitzada al lloc de comandament avançat d'Algemesí al desembre.

L'àrea d'Assessorament Municipal de la Diputació va remetre una carta als municipis valencians en la qual s'oferia als ajuntaments assistència tècnica per a la redacció de memòries d'estimació de danys, un dels requisits per a accedir a les ajudes que el Govern de la Generalitat va anunciar, en un acord publicat en el Diari Oficial el 27 de desembre de 2016.

Per a donar cobertura i assistència tècnica a aquests municipis, l'Àrea d'Assessorament Municipal ha contractat a una empresa d'enginyeria per a realitzar el treball en 25 municipis de la província, mentre que de l'estimació de danys dels altres 15 s'han encarregat els tècnics provincials i els de els ajuntaments.

Les demarcacions amb major nombre de sol·licituds han sigut la Ribera Alta, el Camp de Morvedre, Valle de Ayora-Cofrentes i la Vall d'Albaida. Els municipis tenien de termini fins al 5 de gener per a presentar les sol·licituds d'assistència a la Diputació, amb una primera estimació de danys, ja que el període per a poder optar a les ajudes de la Generalitat Valenciana acaba el pròxim 1 de març.

D'aquesta manera, i tal com arreplega el text publicat en el DOCV, en el qual s'especifica la possibilitat que les diputacions provincials donen suport d'assessorament en estimació de danys, la institució provincial mostra el seu suport als municipis de la província, sent conscient dels “nombrosos danys materials que han patit els nostres municipis”, tal com ha assenyalat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia. “L'important ara és complir amb el termini marcat per la Generalitat i és el que estem fent”, ha conclòs la responsable del Servei d'Assistència Tècnica als Municipis.

Destacats