Economia presenta el llançament de tres Laboratoris de Transformació Social

S'ocuparan dels «Objectius de Desenvolupament Sostenible» (ODS), de la «Participació Social en l'empresa» i de la «Participació públic-cooperativa»

Guardar

200923_Laboratorios_Transformacion_Social_1
200923_Laboratorios_Transformacion_Social_1

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha posat en marxa tres laboratoris de Transformació Social que tenen com a objectiu difondre els principis i les bones pràctiques de l'economia social i traslladar-les a la resta d'actors dels sectors productius valencians.

Aquests laboratoris versaran sobre diferents temàtiques relacionades amb la transformació social a les empreses.

Des de la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible s'han posat en marxa els laboratoris de transformació social per a donar resposta a la necessitat d'aprofundir i obtenir dades per mesurar el grau de transformació social que existeix a les empreses valencianes i a l'administració pública. Aquesta necessitat ha sigut detectada a les taules de reconstrucció de l'economia valenciana.

El primer laboratori serà l'anomenat «LAB-ODS» i s'ocuparà dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Vol constituir-se, a més, el primer observatori d'ODS en la Comunitat Valenciana.

En ell participen, la Universitat de València, a través de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries, la Universitat Jaume I de Castelló, experts en la mesura de la sostenibilitat, i les Escoles de Negoci i Empresa, ESIC i Florida, per tindre una plena aplicació en l'empresa. Aquest LAB pretén mesurar el grau d'implicació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que existeix en les empreses valencianes, per veure des de quina perspectiva es pot fomentar una major alineació amb els mateixos i els compromisos que se'n deriven.S'ha de destacar també la col·laboració i patrocini de Caixa Popular en aquest LAB per què contribueix a facilitar la introducció dels ODS en les empreses valencianes.

El segon LAB serà el de «Participació Social en l'empresa», liderat per CIRIEC, on s'analitzaran les polítiques de participació en l'empresa i d'accés dels i les treballadores a la metodologia en la presa de decisions en l'empresa.En aquest laboratori s'estudiaran les bones pràctiques desenvolupades al model basc de transformació empresarial, o els sistemes de participació dels treballadors en els Consells d'administració de les empreses que existeixen en Alemanya.

Per últim des de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s'ha posat en marxa el LAB de «Participació públic-cooperatiu» que serà desenvolupat per IUDESCOOP, aprofundirà en l'anàlisi de les polítiques públiques i la seua implicació amb el sector de l'economia social i el cooperativisme.

L'objectiu és desenvolupar diferents models de participació que afavorisquen el desenvolupament de figures d'empresa de l'economia social en els sectors on la legislació preveu en major grau: educació, serveis assistencials i cultura.

Aquesta iniciativa serveix de catalitzador del vector social de l'empresa, és a dir la que versa sobre les persones i les seues relacions en l'empresa i el seu entorn: "Tenim l'oportunitat, gràcies al teixit productiu de l'Economia Social valenciana, de començar a desenvolupar el clúster valencià de la innovació social, introduint-lo en les estratègies de desenvolupament intel·ligent, tal com recomana la Unió Europea", ha subratllat la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa Garcia.

Arxivat a:

Destacats